Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 87 (6797)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Motivare, implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană”, la Școala Nr. 3 Suceava

Din 1 septembrie 2017, timp de doi ani, în Școala Gimnazială Nr.3 Suceava se derulează Proiectul Erasmus + pentru formarea personalului „Motivare, implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană”, cu numărul de referință 2017-1-RO01-KA101-036429.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, grantul obținut fiind în valoare de 35.570 de euro.El are ca scop principal realizarea unei educații de calitate comparabilă cu cea oferită de sisteme de educație eficiente, recunoscute la nivel internațional.

Cea de-a treia mobilitate a proiectului a avut loc la Lisabona în perioada 2-6 aprilie 2018. Cursul de formare Learning, Creativity and the Future Classroom Lab constituie o experiență deosebită, din punct de vedere profesional și personal, pentru cele patru cadre didactice participante: Mihaela Catargiu, profesor de fizică, Daniela Renate Întorsură, profesor pentru învățământ gimnazial, Mihaela Sofia Mustea, profesor de limba română și Daniela Petrovici, profesor de informatică.

Cursul a avut în vedere metode activ-participative, extrem de motivante pentru elevi, care utilizează în mare măsură aparatura modernă – calculatorul, camera video, smartboard-ul, webcam-ul și mult blamatul telefon mobil – și care s-au dovedit foarte eficiente în procesul de învățare. Conceptul de Future Classroom Lab presupune lucrul bine organizat în echipă, realizarea în spațiu deschis a unor activități diferite, respectarea cu strictețe a sarcinilor de lucru și a termenelor limită pentru realizarea acestora. Astfel copiii sunt responsabilizați, sunt încurajați să fie creativi și sunt obișnuiți să lucreze într-un mediu asemănător celui din marile companii.

Cei opt participanți la curs, proveniți din România și Polonia, au avut ocazia să participe efectiv la activitățile propuse de formatori, să-și împărtășească experiențele profesionale, să cunoască particularitățile celor trei sisteme de învățământ. S-au legat relații frumoase, din care se vor naște colaborări și parteneriate viitoare.

Cele patru profesoare participante vor împărtăși colegilor experiența acumulată și, alături de ceilalți 13 participanți la activitățile de formare propuse în proiect, vor alcătui o echipă puternică ce va aduce schimbarea dorită în școala noastră.

Prof. Oana Andrada Cocoș

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Motivare, implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană”, la Școala Nr. 3 Suceava.
 Vizualizări articol: 1321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Motivare, implicare, colaborare pentru o educație de calitate europeană”, la Școala Nr. 3 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei