Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 3 (6713)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Crăciunul pentru toţi la Colegiul „Alexandru cel Bun”

Luna decembrie reprezintă un moment de bilanţ, un moment în care încercăm să fim  mai buni, un moment în care oferirea de daruri aduce multă bucurie atât pentru cei care oferă, cât şi pentru cei care primesc daruri. Toată lumea se pregăteşte pentru sărbătoarea de Crăciun. Crăciunul e credinţă, speranţă, e puterea de a dărui şi de a primi dragoste. Crăciunul nu este o perioadă, niciun sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au participat la mai multe activităţi de voluntariat în care s-au colectat produse, cadouri sau bani în vederea ajutorării copiilor, familiilor şi bătrânilor aflaţi în dificultate. În cadrul campaniei Shoebox 2017 derulată în perioada 1-15 decembrie 2017 (Cadoul din cutia de pantofi), elevii şi profesorii colegiului nu au rămas nepăsători la apelul asociaţiei AREAS Suceava pentru a face un mic cadou de Crăciun copiilor nevoiaşi din judeţul Suceava. În cele 38 de cutii aceştia au pus dulciuri, rechizite şcolare, jucării, produse de igienă personală şi articole de îmbrăcăminte, destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, băieţi sau fete.

O altă campanie de voluntariat este Dăruind vei dobândi, ediţia a 3-a (1 decembrie 2017 – 15 decembrie 2017) organizată de asociaţiile Kontrast-E Suceava, Multicare Suceava, SAVE, SEVA Suceava, Te Aud România în colaborare cu DGASPC Suceava. În cadrul acestei campanii Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului  a fost partener. Elevii au adus materiale de curăţenie şi igienă (detergent rufe, detergent vase, soluţie gresie/ parchet, soluţie toaletă, clor, dezinfectant gel, praf de curăţat, saci menajeri, soluţie antimucegai, aparate Ceresit + pastile, hârtie igienică, role hârtie, bureţi vase, pastă de dinţi, şampon, săpun, gel de duş), precum şi materiale de ergoterapie necesare pentru activităţile recreative (coli şi cartoane colorate, blocuri de desen, creioane colorate, carioci, jocuri, cărţi de colorat, cărţi de poveşti, caiete diverse, pixuri şi stilouri, etc.). După trierea şi împachetarea produselor, un grup de elevi voluntari s-a deplasat la cele 14 locaţii ale Serviciilor Multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, unde au fost primiţi cu multă căldură şi bucurie de către copii. După programul de colinde prezentat de elevii colegiului, aceştia au oferit jucării, rechizite şi produse de curăţenie copiilor.

Tot în cadrul campaniei Dăruind vei dobândi, un grup de elevi din clasele 9F, 10B şi 11G a colindat şi a oferit alimente bătrânilor de la Aşezământul social „Sf. M. Mc. Dumitru” şi „Sf. Cuv. Matroana” Bucşoiţa.

Mulţumim tuturor celor care au avut generozitatea să ofere din puţinul lor pentru a aduce bucurie şi celorlalţi! Mulţumim elevilor, părinţilor şi profesorilor de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului! Datorită dumneavoastră am putut desfăşura toate aceste activităţi!

Alexandra Luchian, clasa a 11-a A
profesor Solonaru Elena-Sextilia
Colegiul Alexandru cel Bun, Gura Humorului

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciunul pentru toţi la Colegiul „Alexandru cel Bun”.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crăciunul pentru toţi la Colegiul „Alexandru cel Bun”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei