Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 dec 2017 - Anul XXII, nr. 277 (6693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

„Săptămâna europeană a competenţelor profesionale – Descoperă-ţi talentul!”, sărbătorită la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni

Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din localitatea Dumbrăveni a sărbătorit vineri, 24 noiembrie 2017 „Săptămâna europeană a competenţelor profesionale – Descoperă-ţi talentul!”, eveniment organizat la iniţiativa Comisiei Europene. Cea de-a doua ediţie a Săptămânii VET a avut ca scop creşterea atractivităţii educaţiei şi formării profesionale (VET), astfel încât acest domeniu să nu mai fie văzut ca o a doua şansă.

La evenimentul coordonat de prof. Duceac Adriana şi prof. Bărduţ Alexandru s-a discutat despre importanţa dobândirii competenţelor profesionale în scopul obţinerii unei meserii care să faciliteze accesul la locuri de muncă de calitate, dar şi posibilitatea de a progresa în viaţa profesională. De asemenea, activitatea a răspuns obiectivelor celei de-a treia priorităţi pentru Europa 2020, şi anume creşterea favorabilă incluziunii prin promovarea unei economii cu un grad înalt de ocupare a forţei de muncă care să asigure coeziunea socială şi teritorială.

Activitatea s-a derulat şi cu sprijinul partenerilor: reprezentaţi ai Primăriei Dumbrăveni, doamna Gina Coştiug – director la S.C. Motoare Nord S.A. – agentul economic cu care liceul are contract pentru formarea profesională a elevilor de la şcoala profesională, dar şi prin implicarea Universităţii „Ştefan cel Mare” – Suceava, reprezentată de conf. univ. dr. Olga Gancevici, directoarea Departamentului de Limbi Străine al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, care le-a vorbit elevilor despre importanţa competenţelor de comunicare pentru viitorul profesional al acestora.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi întâlniri, elevii şcolii din Dumbrăveni au aflat despre oportunităţile oferite de programele Erasmus+  prin vocea şi prezenţa doamnei profesoare Ionela Rodinciuc şi a elevei Andreea Chiriac. Ca participante active la derularea proiectului Erasmus + ”Forensics and creative theatre” derulat în unitatea şcolară pe parcursul a trei ani, cele două i-au asigurat pe elevi că programele oferite de Uniunea Europeană sunt şanse deosebite de a-şi îmbogăţi universul profesional şi personal.

Evenimentul a fost sărbătorit în spaţiul statelor membre ale Uniunii Europene, iar în România s-au mai desfăşurat activităţi la Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Braşov, Iaşi sau Cluj-Napoca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Săptămâna europeană a competenţelor profesionale – Descoperă-ţi talentul!”, sărbătorită la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 1185 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Săptămâna europeană a competenţelor profesionale – Descoperă-ţi talentul!”, sărbătorită la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei