Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 nov 2017 - Anul XXII, nr. 253 (6669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Școala Gimnazială ”Teodor Balan” din Gura Humorului, în al XL-lea an de existență

În 15 septembrie 1976 și-a deschis porțile cea mai nouă și tânără școală din orașul Gura Humorului, care a primit ulterior numele de ,,Teodor Balan”, în cinstea istoricului Bucovinei.

În cel de al XL-lea an al existenței sale, școala a dorit să celebreze acest eveniment important din viața ei, cu o serie de noi proiecte europene.

Anul aniversar a demarat cu proiectul de schimburi de lucrători de tineret derulat în colaborare cu Asociația Umanitară FAM, Danse tools for inclusion - Instrumente de dans pentru includere din Croația.Pe parcursul celor opt zile, între 28.10 şi 04.11.2016, ,,Urbana mladež” (tinerii urbani) și organizațiile partenere au pregătit activitățile unui program cu metode și instrumente de dans practice și inovatoare pentru îmbunătățirea competențelor participanților în munca lor cu tinerii, în domeniul activităților de dans. Participanții au provenit din Croația, Slovenia, Spania, Polonia, Slovacia, Lituania, Italia, Bulgaria, Grecia, România și Republica Cehă. Pentru mai multe detalii despre proiect urmariți pagina de Facebook : www.facebook.com/urbanamladez.

Din partea Școlii Gimnaziale "Teodor Balan" - Gura Humorului a participat prof. înv. primar Daniela Bîrsan - instructorde dans -  voluntar în Asociația FAM.

La cursul de formare TCA Erasmus+ ”Perfect crime-pentru schimburi de tineri mai incluzive”, din Letonia, luna martie, anul curent, au participat prof. Mariana Liliana Gheorghian (Școala Gimnazială ,,Teodor Balan” Gura Humorului)și Petru Gavrilean de la Colegiul ”Alexandru cel Bun”, fost elev al școlii noastre.

Cel de al treilea proiect european  este  Seminarul de contact Erasmus+,  ”Take your place in Europe! - Ia-ți locul tău în Europa!”, care s-a desfășurat la Bruxelles, în Belgia, în perioada 6-10 iunie 2017, și a fost găzduit de organizația Dynamo International. La acest seminar au fost 36 de participanți - lucrători de tineret, din 7 țări : Belgia, Congo, Franța, Italia, Portugalia, Spania și România, reprezentând 20 de organizații de tineret, și a avut ca obiective: schimbul de bune practici în domeniul muncii de tineret, realizarea de noi contacte între diferite organizații mai noi sau cu experiență din Europa, precum și crearea de noi proiecte în domeniul tineretului. Școala noastră a fost reprezentată de dna prof. Mariana Liliana Gheorghian.

Apoi a fost lansat un nou proiect din seria ”evenimentelor aniversare”:  concursul ”O zi din viața mea - trăită sau imaginată, în Europa anului 2017!” ce se desfășoară în perioada mai - noiembrie 2017.

 Acest proiect a prins viață cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, al Cooperation Humanitaire din Luxemburg și al contribuției asociației FAM, datorită fondurilor nerambursabile primite de către asociația FAM pentru activitățile sale nonprofit.

Proiectul ”O zi din viața mea - trăită sau imaginată, în Europa anului 2017!” deschis tuturor categoriilor de copii și tineri de clasele VII-XI din orașul Gura Humoruluile-a oferit ocazia să facă dovada măiestriei lor artistice prin intermediul unui concurs de eseuri și unul de desene. Câștigătorii premiilor I: Ștefana Radu, Raluca Golea Codrean și Adrian Diaconița, toți de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan”(clasaa-VIII-a B), precum și doamna profesor de limba română Loredana Georgeta Popa de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan”, cu cei mai mulți elevi câștigători, vor pleca într-o mini-excursie la Paris, în perioada 23-26 noiembrie 2017.

Sâmbătă, 14 octombrie, s-a încheiat cea de a doua mobilitate din cadrul proiectului de tineret Erasmus+, ”La beaute de nos metiers en Europe en 2016-2017” a tinerilorde la Liceul de Arte și Meserii din Luxemburg ce au fost oaspeții Asociației Umanitare FAM, ai Colegiului ”Alexandru cel Bun”, ai Primăriei orașului Gura Humorului, dar și ai Universității din Suceava.

Joi, 12 octombrie, a avut loc o activitatea de împărtășire a experienței din timpul proiectului cu privire la meserii și pentru a-i ajuta pe cei mai mici să-și aleagă o meserie. Elevii clasei a VIII-a B de la școala noastră au avut ocazia, pe parcursul întâlnirii organizate în cadrul acestui proiect, să schimbe impresii și să afle informații despre meseriile practicate azi în Luxemburg.

Toate evenimentele au oferit premizele pentru realizarea a noi proiecte în scopul includerii tinerilor defavorizați din societatea europeană, în parteneriat cu o parte dintre organizațiile prezente. Aceste noi proiecte vor fi aplicate la începutul anului 2018,  în cadrul programului european Erasmus+.

Prof. Mariana Liliana Gheorghian                                                     Prof. Garofița Maria Straton,

Școala Gimnazială ””Teodor Balan” ,                                               director Școala Gimnazială ,,Teodor Balan”

director Asociația Umanitară FAM                                                   Gura Humorului

Gura Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială ”Teodor Balan” din Gura Humorului, în al XL-lea an de existență.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala Gimnazială ”Teodor Balan” din Gura Humorului, în al XL-lea an de existență0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei