Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 sep 2017 - Anul XXII, nr. 217 (6633)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

„Healthy Foods, Happy Moods”

În anii şcolari 2017/2018 şi 2018/2019, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava se va derula proiectul ,,Healthy Foods, Happy Moods”, finanţat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 2 (AC2), Parteneriate strategice doar între şcoli, număr de referinţă 2017-1-TR01-KA219-045633_3.

Cinci şcoli europene şi-au dat mâna pentru a oferi elevilor posibilitatea de a învăţa despre pericolele obezităţii, importanţa adoptării unei vieţi sănătoase, a unei nutriţii corecte, necesitatea practicării sportului şi sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestuia.

România, prin Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava, este partener în acest proiect,  alături de Italia, Croaţia, Polonia, ţara coordonatoare fiind Turcia. Coordonatorul proiectului, la nivelul şcolii, este dna profesor pentru învăţământ primar Mirela-Florentina Mazilu.

Nu întâmplător, deschiderea oficială a proiectului se face în perioada 23-30 septembrie, „Săptămâna europeană a sportului”, care este o iniţiativă a Comisiei Europene de promovare a sportului şi a activităţii fizice în întreaga Europă, indiferent de vârstă, mediu de provenienţă sau condiţie fizică. Prin proiectul „Healthy Foods, Happy Moods” se urmăreşte formarea deprinderilor de a adopta un stil de viaţă sănătos nu doar prin consumul de alimente sănătoase, ci şi prin promovarea participării la activităţi sportive şi fizice.

Printre activităţile proiectului se numără: efectuarea zilnică a unor exerciţii fizice (timp de 10 minute), întâlniri cu specialiştii (doctori, nutriţionişti, dieteticieni, profesori de sport, antrenori etc.), vizionare de filme privind educaţia pentru o viaţă sănătoasă, Ziua fructelor, Ziua legumelor, „Cum să pregătim gustări (cutii) cu alimente sănătoase”, Marş pentru sănătate, flash mob (organizat de antrenorul Vlad Palamariu, de la Bucovina Dance Studio).

Pe lângă aceste activităţi comune, vor avea loc 2 întâlniri transnaţionale în Turcia şi 4 activităţi de învăţare, predare şi formare: „Creating a Healthy Lifestyle Meniu” (Italia), „Organic Garden” (România), „Cooking Fest (Croaţia), „Healthy Man Cartoon Book Creation” (Polonia). Vor fi 12 mobilităţi pentru elevi. Toate activităţile vor fi diseminate în presa locală, pe site-ul proiectului şi pe eTwinning.

În cadrul proiectului se vor încheia acorduri de parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Bucovina Dance Studio Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Healthy Foods, Happy Moods”.
 Vizualizări articol: 2591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Healthy Foods, Happy Moods”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei