Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 iul 2017 - Anul XXII, nr. 157 (6573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Elevii şcolii din comuna Slatina au câştigat locul II la faza naţională a concursului ,,Cupa DHS”

Zilele trecute, în oraşul marelui Dobrin a fost organizată finala concursului ,,Cupa DHS”, concurs ce a ajuns la maturitate datorită susţinerii tuturor partenerilor de anvergură din acest proiect: Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne - IGPR, CS DHS Silver Fox, Palatul Copiilor Piteşti, Federaţia Română Sportul pentru Toţi, sponsor principal SC Eurosport DHS SA Deva.

Participanţii din 29 de regiuni ale ţării au dovedit măiestrie în conducerea bicicletei în poligon şi cunoştinţe temeinice teoretice despre regulile de circulaţie, istoria bicicletei ajunsă anul acesta la a 200-a aniversare, de când baronul german Von Drais a creat-o.

În continuare prezentăm o scrisoare deschisă a unui om entuziast, educator de meserie, care a reuşit să participe consecutiv la şapte ediţii judeţene şi la patru finale naţionale. Elevii selectaţi, membrii echipajului mixt din generaţii diferite, chiar din comuna Slatina, judeţul Suceava, unde în urmă cu peste 450 de ani domnitorul Moldovei Alexandru Lăpuşneanu construia vreme de 10 ani Mănăstirea Slatina: ,,...ca o cetate, înconjurată de ziduri groase şi înalte de apărare, pe patru parţi, prevăzute pe alocuri cu creneluri... întrucât în incinta mănăstirii se afla şi Casa Domneasca” după scrierea învăţătorului Vasile Ţibulcă din monografia comunei.

Timp de patru zile ca de vacanţă a avut loc în Argeş, unul dintre judeţele cele mai titrate ale patrulelor rutiere şcolare, la Piteşti, a VIII-a ediţie a Concursului naţional de îndemânare pe biciclete şi educaţie rutieră ,,CUPA DHS” - CAEN poz. 23. Aşadar se impune să facem o analiză corectă a participării noastre la această acţiune. ,,SWOT-ul’’ de astăzi al proiectului în care sunt implicat şi acum, în timp ce scriu din inimă cu rânduri ostenite, mă onorează ca educator, profesor al comunei Slatina, jud. Suceava.

Trăim cu emoţii zilnice, dar la intensităţi diferite, iubim educaţia de toate tipurile, ,,subiecţii” noştri au tot dreptul de a învăţa permanent câte puţin din ceea ce le-ar cultiva abilitaţi de viaţă eficiente pentru o adaptare constantă. Trebuie să-i selectăm, să-i ascultăm, să învăţăm să-i observăm, să-i ,,lustruim”, pentru că sclipirile lor sigur vor ajunge departe.

Suceava de anul acesta, proiectată pe podium fix între titanii educaţiei rutiere Mureş şi Vaslui, a fost scrijelită într-o carte a valorilor încă din 2013, la Constanţa, când ne-am muncit dreptul de Campioni, cu graţie divină, surprinzător chiar şi pentru peluzele partizane.

Elevii Şcolii Gimnaziale Slatina: mezina luptătoare Denisa Elena Dumitrache, ambiţioasa Ana Maria Dănilă, căpitanul Vasile Iulian Dascălu, precum şi consecventul Alex Vasilică Vornicu de la Şcoala Herla – PJ merită aplaudaţi! Şi copiii pot scrie poveşti...

Conducerea şcolii, Consiliul Local - Primăria Slatina i-au susţinut imediat ce ,,au luat judeţul’’. Pentru prezenţa meritorie la etapa naţională îi vor premia.

Emoţia lor a fost remarcată atunci când au fost îmbrăţişaţi de un reprezentant direct al Ministerului Educaţiei Naţionale, dna inspector de specialitate Cătălina Chendea.

Cu bucurie s-au reîntâlnit cu inimoasa dna admin., prof. Yang Xi, sponsor principal Eurosport DHS SA - Deva, România, care a dăruit Şcolii Slatina la Târgovişte, în 2016, o bicicletă de antrenament.

Drumul nostru către casă a fost lung şi emoţionant, însă copiii au fost stimulaţi pentru emiterea unor opinii personale, aşadar dimineaţă am ajuns somnoroşi, dar zâmbind la concluzii:

Mi-a plăcut mâncarea de la liceu, revederea unor prieteni, plimbarea cu taxiul, şi în Bucureşti, muzeul lui Dobrin, echipa de la Silverfox Deva, îngheţată, Premierea, terasa de la mall Vivo, probele de atletism de la stadion, Parcul Trivale, muzica de la concert, animalele din zoo, bicicletele, ,,Catedrala Mântuirii” cu macarale în construcţie, dansurile de la Palatul din Piteşti, ,,Casa Poporului”, promisiunea cu premiul de acasă, cina improvizată în gară, cuşeta din trenul spre casă.

În speranţa că ceea ce nu ne-a plăcut se poate îmbunătăţi, iar curând ne vom aminti doar volumul bagajelor şi lipsa spaţiilor din tren pentru bicicletă, multpreafericitul Suporter din rapidul personal către Bucureşti şi unii oameni sărmani în Gara de Nord.

Profunde mulţumiri doamnei Elena Lahman, care m-a învăţat să scriu, să citesc şi să visez în prima mea călătorie pionierească, alături de colegi ai  Şcolii Generale Nr. 8 Suceava la ,,Palma”, în judeţul nostru drag. Veşnică recunoştinţă bunicului Toader de la Slatina şi pentru mama, mama mea...

Adânc respect pentru toţi educatorii atât de preţioşi copiilor noştri şi tuturor promotorilor ,,colţurilor de rai“ educative.

Profesor Theodor Ioan Găşpărel, Şcoala Slatina

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şcolii din comuna Slatina au câştigat locul II la faza naţională a concursului ,,Cupa DHS”.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Elevii şcolii din comuna Slatina au câştigat locul II la faza naţională a concursului ,,Cupa DHS”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei