Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 iul 2017 - Anul XXII, nr. 155 (6571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Discover - un alt proiect de succes derulat în Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” din Gura Humorului

O nouă experienţă memorabilă pentru copiii, părinţii şi cadrele didactice ale şcolii noastre o reprezintă proiectul Discover, desfăşurat în parteneriat cu AISEC (preşedinte, studenta Irina Strugari şi vicepreşedinte, studentul Gelu Cojocariu) şi Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava, în perioada 3-14 iulie 2017. Astfel, patru studente din China (On Ting Chan, Li Sijie, Han Zheng) şi Republica Cehă (Nikola Hajkova), voluntare internaţionale în acest proiect, pline de entuziasm şi dorinţă de a împărtăşi din tradiţiile şi metodele nonformale utilizate în ţările din care provin, au reuşit să producă un impact puternicasupra celor 72 de elevi din şcoala noastră participanţi la trainingurile susţinute şi conduse cu responsabilitate şi competenţă de acestea. 

Discover este primul proiect de educaţie nonformală ce se adresează nivelului primar şi gimnazial, transmiţând cu tărie că educaţia reprezintă cheia viitorului. Iniţiatorii şi profesorii organizatori cred în potenţialul copiilor şi vor să le ofere un spaţiu în care aceştia să-şi dezvolte abilităţile de comunicare în limba engleză, de dialog, de viaţă, dincolo de curricula şcolară. Copiii se simt astfel conectaţi la întreaga lume şi conştientizează necesitatea învăţării constante din orice experienţă pe care o trăiesc, doar în acest fel devenind mai buni, mai activi, mai implicaţi. 

Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” din Gura Humorului s-a transformat din nou într-un spaţiu de experimentare şi învăţare, în care două grupe de elevi (începători şi avansaţi) au avut şansa de a descoperi noi culturi (asiatică şi europeană), modul în care ele interacţionează (diferenţe şi asemănări), jocuri şi activităţi prin care s-au atins diverse tematici, precum: povestea mea, eroul meu, responsabilitatea mea, discursul public etc. Orele de curs au fost interactive şi distractive, atât voluntarele cât şi copiii implicându-se total. Metodele utilizate au încurajat învăţarea activă, în cooperare, având drept scop formarea unor cetăţeni responsabili, toleranţi, promotori ai valorilor democratice, indiferent de etnie, religie, rasă. Calitatea materialelor folosite pe parcursul activităţilor a fost excelentă, acestea fiind potrivite şi adecvate diferitelor situaţii educaţionale.

Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi existat o tradiţie în şcoală de a accepta astfel de provocări, susţinute de directorii şcolii, prof. Argentina Smiganoschi şi prof. Eniko Lămăşanu, propuse şi promovate de prof. Simona Varvaroi, responsabil şi coordonator de proiecte educaţionale europene, în colaborare cu o valoroasă echipă de profesori inimoşi, oameni deschişi spre idei şi experienţe noi. De aceea, în calitate de organizator al acestui proiect la nivelul şcolii, alături de doamna director Eniko Lămăşanu, un cadru didactic dedicat şi pasionat, mulţumim pentru tot sprijinul acordat pe parcursul celor două săptămâni tuturor elevilor, părinţilor şi colegilor profesori care au făcut posibilă derularea cu succes a proiectului Discover în şcoala noastră.

Feedback-ul participanţilor a fost atât de bun încât suntem convinşi că am reuşit încă o dată, aşa cum spunea R.W. Emerson, să ,,nu mergem pe unde ne-a dus drumul, ci să mergem pe unde nu a existat unul şi să lăsăm o urmă.”

 

Prof. Simona Maria Varvaroi - consilier educativ, organizator al proiectului Discover la nivelul şcolii

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Discover - un alt proiect de succes derulat în Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Discover - un alt proiect de succes derulat în Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” din Gura Humorului2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă pentru un tort delicat şi uşor.Avem nevoie de:4 albuşuri de ouă crude, o cană de căpşuni foarte coapte, o cană de zahăr, 2... Citeşte