Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 apr 2017 - Anul XXII, nr. 93 (6509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reprezentanţii Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au participat la o vizită de schimb în cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre”

Şase elevi şi două cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au luat parte la cel de-al şaselea schimb de grupuri de elevi din cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre” („Competiţii oratorice şi teatru creativ”), derulat sub egida programului european Erasmus+. Această activitate transnaţională de învăţare/predare/formare a avut loc la şcoala parteneră FatihAnadolu Lisesidin Manisa (Turcia), în perioada 27-31 martie 2017.

Întâlnirea a debutat cu intonarea de către elevii şcolii turce a imnului naţional şi cu ceremonia de deschidere oficială a activităţii, făcută de directorul şcolii, dl Ziya Çiçek, şi de coordonatoarea echipei turce, dna Ayşe Nur Canuyar. Toţi invitaţii au participat apoi la un tur al şcolii gazdă, fiind impresionaţi de sistemul de educaţie turc, de dotarea modernă din incinta laboratoarelor, de holurile decorate cu tablouri care ilustrau personalităţi marcante din istoria Turciei, remarcându-se în mod special cele care prezentau fiecare generaţie de absolvenţi ai şcolii. De asemenea, elevii şi cadrele didactice au asistat la o oră de curs şi au luat parte la un exerciţiu de stingere a incendiilor. Ziua a continuat cu vizitarea unor obiective turistice din oraşul Manisa, cum ar fi muzeul de istorie medicală Hafsa Sultan Şifahanesi şi muzeul Manisa Mevlevihanesi, moscheile Muradiye şi Ulucami şi Niobe – Stânca care plânge.

Activitatea principală a mobilităţii a fost reprezentată de derularea campionatului de interpretări duo, o probă din cadrul competiţiilor oratorice care presupune interpretarea unui scenariu de către doi elevi fără contact fizic sau vizual între ei şi fără recuzită. Participarea la acest ultim campionat oratoric al proiectului a contribuit la dezvoltarea deprinderilor transversale, a abilităţilor interpersonale, a cunoştinţelor de limba engleză, precum şi a talentului artistic în rândul elevilor.

Programul activităţilor a continuat cu un spectacol derulat în şcoala parteneră, unde elevii participanţi au prezentat o varietate de momente artistice: dans, muzică, pantomimă, numere de magie cu cărţi, gimnastică aerobică, recitare de poezie şi un recital de muzică tradiţională oferit de formaţia instrumentală a şcolii Fatih Anadolu Lisesi. O încununare a acestor activităţi a fost momentul dedicat tatuajelor temporare cu henna, realizate tot de elevii talentaţi ai şcolii gazdă, prezentat în cadrul unei nunţi tradiţionale turceşti.

Programul a inclus de asemenea vizite culturale şi excursii educaţionale la obiective turistice ale zonei: oraşul antic Sardis, terasele Pamukkale, unde se pot observa acumulări de apă termală, Casa Fecioarei Maria, considerată ultima locuinţă a Fecioarei Maria, ruinele oraşul antic Efes, staţiunea turistică Kuşadasi şi oraşele Şirince şi Izmir.

Consider că al şaselea schimb de grupuri de elevi pe termen scurt al proiectului „Forensics and Creative Theatre” le-a oferit elevilor posibilitatea de a dobândi numeroase competenţe prin intermediul interpretărilor duo, dintre care capacitatea de a face faţă la cerinţe situaţionale specifice, autonomie în gândire, toleranţă faţă de valorile altor grupuri naţionale sau etnice, dezvoltarea abilităţilor interpersonale şi a deprinderilor de comunicare în limba engleză, dezvoltarea unei atitudini de înţelegere şi respect pentru diversitate. Totodată, a reprezentat şi o experienţă unică pentru toate părţile implicate datorită schimbului de bune practici, interacţiunilor dintre elevi şi profesori, informaţiilor despre cultura şi tradiţiile ţărilor implicate, precum şi prieteniilor legate între elevi ce vor rămâne pentru totdeauna în memoria acestora. 

Prof. coord. Simona Bardan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentanţii Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au participat la o vizită de schimb în cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre”.
 Vizualizări articol: 2125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentanţii Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au participat la o vizită de schimb în cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei