Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2017 - Anul XXII, nr. 71 (6487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Implementarea platformelor e-learning. Un instrument modern în pregătirea adulţilor pentru inserţia pe piaţa muncii”

În perioada 13-18 martie 2017, profesorii Horaţiu Neacşu, Lucian Arhire, Adrian Atudorei şi Bogdan Nistor, de la Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava, au participat la un curs de formare în Sevilia, Spania. Cursul intitulat „Moodle 3.1 – introducere pentru profesori” (Moodle 3.1 – An introduction for teachers) este un curs derulat prin Programul Erasmus+, finanţat de Comisia Europeană şi este parte a proiectului „Implementarea platformelor e-learning. Un instrument modern în pregătirea adulţilor pentru inserţia pe piaţa muncii”, ce se derulează în şcoală în perioada iunie 2016 – iunie 2018.

Cursul a fost organizat de IDevelop – Teacher Training, Spania, şi a reunit treisprezece profesori din Italia, Grecia şi România.

Acest curs ne-a ghidat prin paşii de bază pentru utilizarea Moodle ca un profesor, crearea de cursuri intuitive şi integrarea tuturor tipurilor de activităţi, conţinut educaţional şi resurse multimedia. Moodle poate fi folosit pentru cursuri online, dar este, de asemenea, utilizat în situaţii de învăţare mixtă, în care activitatea faţă în faţă la şcoală este completată cu o largă varietate de materiale digitale. În Moodle putem crea forumuri, sondaje, lecţii, cărţi digitale, teme, glosare, chestionare auto-corectare, wiki-urile, workshopuri şi multe alte tipuri de activităţi. Putem găsi, de asemenea, alte resurse disponibile gratuit pe internet (video, texte, imagini, articole blog etc.) şi să le integrăm în cursurile Moodle. Această varietate de resurse va oferi un impuls de motivaţie suplimentară pentru elevii noştri.

În cadrul orelor de curs, dar şi în afara lor au existat contexte pentru a interacţiona cu ceilalţi membri ai grupului, realizând schimburi de experienţă în domeniul activităţilor educaţionale bazate pe utilizarea instrumentelor e-learning sau al tehnologiilor Web 2.0. Nu în cele din urmă am avut discuţii legate de experienţele reciproce privind implicarea în proiecte de tipul Erasmus+ şi pentru stabilirea de parteneriate.

Rezultatele aşteptate şi impactul participării noastre la acest proiect sunt: dezvoltarea profesională continuă a cadrelor didactice, creşterea promovabilităţii pentru elevii ce urmează cursuri cu frecvenţă redusă, distribuirea sarcinilor de învăţare pe tot parcursul anului şcolar, măsurarea cunoştinţelor asimilate prin accesarea periodică a resurselor de (auto)evaluare de pe platformă şi crearea unui mediu atractiv, modern pentru procesul instructiv-educativ.

Pe parcursul proiectului am acumulat informaţii pentru organizarea de ore mai atractive şi interesante, conţinutul învăţat să fie mai aproape de nevoile de învăţare ale elevilor, exemplele şi sarcinile de învăţare să fie mai relevante şi să implice mai mult munca în echipă.

 

Profesorii Horaţiu Neacşu, Lucian Arhire, Adrian Atudorei şi Bogdan Nistor,

Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Implementarea platformelor e-learning. Un instrument modern în pregătirea adulţilor pentru inserţia pe piaţa muncii”.
 Vizualizări articol: 1730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Implementarea platformelor e-learning. Un instrument modern în pregătirea adulţilor pentru inserţia pe piaţa muncii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei