Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 mar 2017 - Anul XXII, nr. 59 (6475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eduard Dorneanu şi sublimarea cuvântului

Scriitorul mălinean Eduard Dorneanu a avut de curând lansarea celei de-a paisprezecea cărţi, ,,Sublimare” – Editura Eikon - la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus, Craiova. La aceeaşi editură a mai publicat cărţile de proză: ,,7,63”, ,,Mălini” şi ,,Departe de Troia”. Când m-am întâlnit prima dată cu scrierile lui am avut clara convingere că autorul lor este un fenomen în peisajul literaturii române. Au trecut anii şi scrierile lui nu mi-au dezminţit această convingere. Pot spune fără nicio exagerare că Eduard Dorneanu este un scriitor total. Deşi a început să scrie la maturitate, a abordat cu aceeaşi forţă şi ştiinţă a scrisului, dublate de un real talent nativ, mai multe genuri ale condeiului: proza, poezia, critica muzicală, cronica sportivă şi diverse articole care pun într-o perspectivă interesantă diverse evenimente ale societăţii contemporane. Cărţile lui au ajuns şi în librăriile din afara ţării (Kubon & Sagner, AbeBooks, Goodreads, Amazon etc.), iar în România pot fi găsite în librăriile Humanitas, Cărtureşti, Libris etc.

Un patriot desăvârşit şi un iubitor al locului natal, Eduard Dorneanu face cinste, prin scrierile sale, mălinenilor şi neamului românesc. Pasionat de istorie, de natură şi cu o reală credinţă în Dumnezeu, el nu uită niciodată faptele istorice şi jertfele străbunilor. Volumul de poezii ,,Sublimare” a apărut în luna februarie şi e deja la al doilea tiraj. Formula lirică a poeziei lui cuprinde forţa de a transmite emoţia în stare pură, imagini şi situaţii inedite care-i dau nota de originalitate şi te cuceresc. Poeziile de dragoste, dar şi poeziile gothice au o puternică amprentă a trăirilor curate şi tumultoase. Cartea incită, linişteşte, nelinişteşte, purifică şi îţi lasă un dor imens de sentimente adevărate şi puternice, încă de la primele versuri de pe coperta patru:

,,Noaptea ascunde culorile, cicatricile, urmele Pandorei…
Iubirea rămâne pe rug alături de cuvintele care nu se pot repeta”

Ruxandra Anton

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eduard Dorneanu şi sublimarea cuvântului.
 Vizualizări articol: 2308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Eduard Dorneanu şi sublimarea cuvântului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei