Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 mar 2017 - Anul XXII, nr. 56 (6472)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Din suflet pentru suflet”

Între lucrurile care dau măsura frumuseţii umane, solidaritatea ocupă un loc aparte. Ea îşi are izvorul în iubirea de semeni, iar iubirea înalţă şi salvează. Între aliaţii ei cei mai puternici se află arta, cultura şi iubirea. Am văzut de curând în judeţul nostru un exemplu de împletire emoţională a acestor lucruri minunate. În seara zilei de 26 februarie anul curent a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava concertul caritabil „Din suflet pentru suflet”, organizat pentru ajutorarea familiei Belciug din satul Mihoveni, comuna Şcheia, familie rămasă pe drumuri în urma unui incendiu devastator. La invitaţia profesorului de muzică Valentin Marocico (fondatorul şi coordonatorul Ansamblului “Dor Internaţional”, promotor, de mai mulţi ani, al folclorului românesc în Italia) au răspuns afirmativ numeroşi oameni cu suflet mare, artişti renumiţi, începând cu distinsa doamnă a cântecului bucovinean, Sofia Vicoveanca, urmată de alţi artişti, printre care şi Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” Suceava, dirijor preot prof. Tablan Lucian Popescu. Corala şi-a încheiat programul cu un fragment din opereta “Crai Nou” de Ciprian Porumbescu. Iată că invocaţia “Crai Nou… fă-mi visul împlinit” chiar se împlineşte atunci când vine “din suflet pentru suflet”.

Am fost impresionat profund şi de finalul spectacolului: artiştii reuniţi pe scenă şi publicul vizibil emoţionat cântând împreună, “Cântă cucu bată-l vina”. Mulţumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui concert caritabil!

La Biserica “Sfinţii Mihail şi Gavril” din satul Mihoveni, comuna Şcheia, este deschisă o listă pentru toţi cei care doresc să doneze pentru familia Belciug şi o pot face apelând la preoţii satului. (Profesor Neculai Creţu, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava)

 

„Dor Internaţional”

A venit şi rândul meu să-i mulţumesc publicului de acasă, după o pauză de zece ani, colindând prin străinătate cu "Dor Internaţional” al românilor  de pretutindeni. O reuşită de excepţie nu se poate împlini fără ajutor de la Dumnezeu! Împreună mulţumim bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile primite. Mulţumim şi Sfintei Fecioare Maria pentru ajutorul primit şi pentru grija cu care ne acoperă sub Sf. Său Acoperământ. Va mulţumesc tuturor şi bunul Dumnezeu să vă răsplătească dragostea dumneavoastră. Să fiţi veşnic fericiţi! Împreună la bine şi la greu! Dumnezeu lucrează prin oameni şi ne arată că numai împreună putem ieşi din necaz.

Critica trebuie să o primim ca pe o laudă, iar lauda trebuie să o primim ca pe o critică! Conştiinţa este curată atunci când sărim în ajutor, nu stăm şi râdem unii de alţii. În viaţa artistică vin multe examene grele, iar unul dintre examenele grele pentru mine a fost chiar aici, în Suceava, în Bucovina mea de "dor".

Mulţumesc tuturor membrilor, colaboratorilor, sponsorilor, organizatorilor, partenerilor media şi, în special, prezentatoarei concertului nostru, domnişoara Mihaela Bârsan. Mulţumesc tuturor românilor din străinătate pentru încurajare şi susţinere în organizarea acestui eveniment. Ansamblul "Dor Internaţional" a fost creat pentru a aduce bucurie românilor de pretutindeni.

Din punct de vedere artistic, mulţumirile mele se îndreaptă spre doamna Sofia Vicoveanca, care, la rugămintea mea, a amânat toate celelalte evenimente, imediat luând decizia de a veni în sprijinul familiei Belciug, din satul Mihoveni, greu încercată de un incendiu devastator. Această familie chiar are nevoie de ajutorul tuturor până la finalizarea casei. Lista este deschisă în continuare pentru donaţii la Biserica „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” din satul Mihoveni, comuna Şcheia. Urmând exemplul creştinesc al doamnei Sofia, ni s-au alăturat apoi mai mulţi artişti cu sufletul şi inima mare, chiar dacă au apărut pe afiş sau nu (afişul făcându-se în grabă), dar au fost alături de noi şi le mulţumim: Sorin Filip, Angelica Flutur, Ansamblul de copii şi tineri “Balada Bucovinei” Suceava, coordonatori: George Sîrbu şi Oana Maria Sîrbu Botezat, Laura Haidău, Nicoleta Cojocaru, Ilie Caraş, Mădălina Slusarec, Andreea Lupu, Ghiorghiţă Ciot, Elisa Hechelciuc, Anda Scutelnicu, Andreea Daria Dumitriu, Ghiorghiţă Rotaru, Grupul folcloric “Dor” din Moara, coordonat de prof. Constantin Irimia, Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” Suceava, dirijor preot prof. Tablan Lucian Popescu. La acest concert au participat şi instrumentiştii: maestrul Neculai Creţu, Alexandru Cozaciuc, Mihai Florin Dumitriu, Vasile Bădeliţă, Costel Vătavu, Ionuţ Peiu, Ştefan Ionel, Sebi Burcea, Ionuţ Honceriu şi subsemnatul.

De asemenea, mulţumim tuturor colaboratorilor, sponsorilor, Primăriei comunei Şcheia, Parohiei Mihoveni, studenţilor voluntari din ASCOR, publicului sucevean. Din punct de vedere juridic şi administrativ, acest concert caritabil nu ar fi existat fără contribuţia doamnei Luminiţa Banc, preşedinta Asociaţiei "Plai Străbun", căreia îi mulţumesc în mod deosebit, precum şi celorlalţi organizatori.

(Profesor Valentin Marocico)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Din suflet pentru suflet”.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Din suflet pentru suflet”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei