Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 feb 2017 - Anul XXII, nr. 41 (6457)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Centrul Zonal de Performanţă de la Gura Humorului a început activitatea celei de a IV-a ediţii

Sâmbătă, 18 februarie 2017, la Şcoala Gimnazială ,,Teodor Balan” Gura Humorului, s-a desfăşurat deschiderea festivă a cursurilor celei de a IV-a ediţii a  Centrului Zonal de Performanţă (CZP) pentru elevii din clasele II-IV. Activitatea CZP face parte din proiectul de parteneriat zonal ,,Educaţia pentru valori”, demarat în anul 2010, la iniţiativa dnului insp. şcolar prof. Şpac Laurenţie, în colaborare cu colectivul de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială ,,Teodor Balan”. 

În cadrul Centrului se desfăşoară activităţi cu elevi de clasele a II-a, a III-a şi a IV-a la disciplinele limba română şi matematică. Colaborarea cu cadre didactice de învăţământ primar din zonă, recomandate de rezultate de excepţie obţinute cu elevii de la clasă la diverse concursuri şcolare judeţene, naţionale şi internaţionale, a venit în întâmpinarea nevoii elevilor capabili de performanţa de a lucra într-un mediu stimulativ. Dorinţa elevilor de a se autodepăşi, de a-şi potoli setea de cunoaştere şi a-şi întări motivaţia de învăţare este împletită cu cea de socializare cu colegi din alte şcoli, din alt mediu - rural sau urban. Fiind puşi în situaţia de a se acomoda cu diverse stiluri de învăţare, de a face faţă unor noi provocări, de a lua contact cu noţiuni specifice programei de învăţământ pentru clasele II-IV, în special acea parte de aprofundare a Curricumului şcolar al disciplinelor studiate, aceşti elevi se pregătesc pentru situaţii concrete de viaţă, în care sunt necesare comportamente asertive, competitive şi de colaborare în echipă.

Elevi şi cadre de la şcolile din Ostra, Frasin, Bucşoaia, Gura Humorului, Capu  Codrului, Păltinoasa, Valea Moldovei (parteneri în cele 3 ediţii de până acum),  precum şi noi parteneri, de la şcolile din Cajvana, Pârteştii de Sus şi Pârteştii de Jos, au fost prezenţi sâmbătă.  

La deschiderea cursurilor ne-am bucurat, pe lângă prezenţa unui număr de 89 elevi şi 21 cadre didactice, de prezenţa dlui insp. al IŞJ Suceava - prof. Şpac Laurenţie, a dlui director al Liceului tehnologic Cajvana - dl Robu Nicolae şi a dnei director al Şcolii Gimnaziale ,,Teodor Balan” Gura Humorului - prof. Straton Garofiţa. ,,Să se ţină cont de nevoile elevilor, însă provocarea adevărată va fi adaptarea specificului copilăriei la mediul performant”, a fost îndemnul dlui inspector pentru cadrele didactice participante la cursuri. Ca noutate a acestei ediţii, dna director prof. Straton Garofiţa a anunţat că Centrul îşi va ţine cursurile şi la Liceul Teoretic Cajvana sau la alte şcoli, pentru a fi cât mai reală şi mai interactivă activitatea, colaborarea dintre unităţile şcolare implicate. Astfel combinăm munca, seriozitatea cu recreerea sub forma unor excursii tematice. S-au adus mulţumiri şi felicitări pentru iniţiativă în scurtele luări de cuvânt ale invitaţilor şi gazdelor.

Coordonatorul  de proiect, dna prof. Ţipău Tătăruşanu Elena, a prezentat echipa de proiect, cadrele didactice implicate în derularea acestuia pe cele două discipline, matematică şi limba română, modul de desfăşurare a activităţilor. Finalitatea  acestei ediţii, şi anume concursul dintre cele două Centre Zonale de Performanţă din judeţ, Gura Humorului şi Vatra Dornei (clasele a III-a şi a IV-a), se va desfăşura la Vatra Dornei.

După ceremonie, elevii care s-au înscris pentru a participa la cursurile de matematică au intrat în sălile de clasă. Cadrele didactice pentru limba română au stabilit, împreună cu coordonatorul proiectului, dna prof. Ţipău-Tătăruşanu Elena, dnul insp. prof. Şpac Laurenţie şi echipa de proiect pentru limba română, prof. Cobzuc Cristina şi prof. Muşină Andrada, graficul activităţilor viitoare pentru această disciplină.

Cursurile Centrului Zonal de Performanţă pentru elevii din clasele II, III şi IV se desfăşoară în fiecare sâmbătă, între orele 10-12, la Şcoala Gimnazială ,,Teodor Balan”, alternativ o săptămână matematică, una limba română. Elevii participanţi vor avea ca îndrumători profesori pentru învăţământul primar de la şcolile înscrise în proiect. Conducerea Şcolii Gimnaziale ,,Teodor Balan”, iniţiatorii şi echipa de proiect urează mult succes tuturor participanţilor.

 

Coordonator CZP Gura Humorului,
prof. înv. primar, Elena Ţipău-Tătăruşanu,
Şcoala Gimnazială ,,Teodor Balan” Gura Humorului
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul Zonal de Performanţă de la Gura Humorului a început activitatea celei de a IV-a ediţii.
 Vizualizări articol: 1900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Centrul Zonal de Performanţă de la Gura Humorului a început activitatea celei de a IV-a ediţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei