Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2017 - Anul XXII, nr. 20 (6436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Să ne amintim de 24 Ianuarie 1859!

Istoria este cartea de căpătâi a neamului nostru, care ne învaţă că numai prin unire s-a păstrat fiinţa românească şi identitatea sa.

Mica Unirea fost sărbătorită la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava, pe data de 25 ianuarie, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Jean Bart” Suceava, sub îndrumarea doamnelor profesoare Daniliuc Gabriela şi Maria Holotă.

Evenimentul realizat este cu atât mai important datorită faptului că marele domnitor român, cu o contribuţie majoră la Unirea celor două Principate: Moldova şi Ţara Românească, patronează colegiul.

„Nu întâmplător Colegiul Tehnic <Alexandru Ioan Cuza> îl are ca patron pe Marele Domn al Unirii. Aici elevii şi profesorii dezvoltă acest sentiment pur de unire, de preţuire a valorilor, a înaintaşilor şi a istoriei noastre. Suntem aşadar slujitorii limbii noastre, iar bucuria de a vedea în ochii elevilor noştri emoţia descoperirii istoriei ne face să credem cu adevărat în misiunea noastră”, a declarat comitetul director, reprezentat de domnul director ing. Ovidiu Ştefan Arganisciuc şi doamna director adjunct ing. Beatrice Liliana Filipiuc.

Manifestarea a cuprins diverse activităţi speciale ce au fost susţinute de elevi, alături de cadrele didactice colaboratoare: prof. Lucian Arhire, prof. Florentina Năsulea, prof. Mircea Turculeţ şi prof. Andrei Nicodim. Toate aceste activităţi (realizare de panouri, prezentări PowerPoint, prezentare eseuri argumentative, momente muzicale şi recital de poezii, scenetă pusă în scenă de elevii clasei a VI-a) s-au reunit sub titlul proiectului „Să ne amintim de 24 Ianuarie 1859!“ Atenţia şi pregătirea elevilor au fost canalizate asupra personalităţilor şi a evenimentelor desfăşurate pe această dată. Mai amintim faptul că elevii au purtat costume populare şi cocarde tricolore, valorizând simbolurile naţionale.

Este o bucurie să vezi în ochii elevilor emoţia descoperirii istoriei. Numai cunoscându-ne trecutul putem să trăim onest prezentul şi să ne creăm viitorul. Pare greu să îi facem pe elevii mileniului al III-lea, copii ai unei lumi tehnicizate, să descopere şi să aprecieze valorile istoriei româneşti, dar nu este imposibil.

Invitatul special al acestui eveniment a fost domnul profesor universitar Florin Pintescu, care a oferit o veritabilă lecţie de istorie, punctând importanţa Unirii Principatelor Române, în cadrul unei dezbateri, acesta fiind momentul de maximă importanţă şi de maxim interes pentru cei prezenţi la activitate. ”Să nu uităm faptele strălucite ale înaintaşilor noştri şi să conştientizăm că recursul la faptele de cultură, de arme, de istorie reprezintă un izvor nesecat de energie pentru generaţiile de astăzi!”, a concluzionat domnul profesor Florin Pintescu în încheierea manifestării.

Articol redactat de consilier educativ, profesor Loredana Irimiciuc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să ne amintim de 24 Ianuarie 1859!.
 Vizualizări articol: 2600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Să ne amintim de 24 Ianuarie 1859!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei