Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 ian 2017 - Anul XXII, nr. 8 (6424)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Arc peste spaţiu şi timp - Colegiul “Alexandru cel Bun” şi partenerii de la Colegiul “Delta Dunării” Tulcea

La început de an 2017, profesorii şi elevii de la Colegiul „Alexandru cel Bun” au avut bucuria de a-i întâlni din nou pe colegii de la Colegiul Economic „Delta Dunării” din Tulcea, în cadrul Proiectului educaţional interdisciplinar Repere economice, tradiţii şi cultură – arc peste timpul românesc, care a demarat în luna decembrie a anului 2015.

După ce au ajuns la Gura Humorului, pe 3 ianuarie, oaspeţii de la Tulcea, profesorii Laura Iordache - coordonator proiect, Nela Tudor, Laurența Purcherea, Lăcrămioara Andronic, Daniel Andronic şi Georgeta Toma, împreună cu cei opt elevi tulceni, au fost pe pârtia de schi „Şoimul” şi la bazinul din incinta Centrului de agrement Ariniş, însoţiţi de doamna director adjunct Liliana Condur şi de elevii Diana Popa şi Roberta Tiperciuc, din clasa a 11-a H.

La întoarcere, au fost aşteptaţi, după tradiţie, cu colac şi sare de către eleve ale colegiului gazdă, îmbrăcate în costum tradiţional, şi invitaţi să servească din produsele oferite de gazde, în cadrul unei cine festive. Elevii şi profesorii de la cele două colegii au socializat, au comunicat foarte bine, s-au unit într-o horă bucovineană, apoi au învăţat dansuri ale etniilor din Tulcea, simţind şi de această dată că distanţa dintre cele două colegii este doar de ordin geografic. De la colegiul humorean au fost aşteptaţi şi întâmpinaţi de 17 cadre didactice (Condur Liliana, Cîmpan Luminița, Onuțu Simfonia Elena, Sahlean Sergiu, Hojbotă Rodica, Apetri Adriana, Dragomirescu Raluca, Varvaroi Ovidiu, Botușan Mihaela, Negrea Georgeta, Solonaru Elena Sextilia, Cicu Dorina, Pentiuc Vicențiu, Orhean-Vrânceanu Maria, Orhean-Vrânceanu Constantin-Ionuț, Axentioi Anca-Cecilia, Vultur Petronela) şi de zece elevi din clasele a 9-a K, a 9-a N, a 10-a A, a 10-a K, a 10-a N, a 10-a P, a 11-a G şi a 11-a H.

A doua zi, pe 4 ianuarie, a avut loc prezentarea firmelor de exerciţiu de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, activitate care i-a mobilizat pe elevii: Buburuzan Marian, Pașcovici Ionuț, Artenie Robert și Timu Andreea, coordonați de prof. Axentioi Anca-Cecilia, Strugaru Doina şi Vultur Petronela. În continuare, fiecare grup de elevi a dorit să încânte cu dans şi muzică specifică. Vieru Teodora și Gămăneață Denisa, din clasa a 9-a N, şi Cuciurean Maria, din clasa a 10-a N, au cântat colinde şi muzică populară din Bucovina, iar elevii din Tulcea au făcut un adevărat spectacol de costume, muzică şi dans. Este vorba despre Irimia Andreea și Stingheru Teodor, care au reprezentat Dobrogea, costumul şi muzica specifică, Karamehmetoglu Sibel a reprezentat etnia turcă, Dragan Deniz - etnia tătară, Lazăr Maria - etnia rușilor lipoveni, iar Tudor Mihai - etnia greacă. Momentul artistic s-a finalizat cu o horă a prieteniei şi a veseliei care i-a antrenat pe toţi cei prezenţi. Şi pentru că se apropia masa de prânz, a fost organizat şi un concurs de gastronomie în cadrul căruia elevele noastre Vieru Teodora, Gămăneață Denisa, Cuciurean Maria și Covali Georgiana, coordonate de doamnele profesoare Onuțu Simfonia Elena și Orhean-Vrânceanu Maria, au pregătit preparate tradiționale: ciorbă rădăuțeană și tochitură bucovineană, iar elevii oaspeți Sahanschi Elena și Pîrvu Alin, supravegheați de doamna Tudor Nela, au preparat plăcintă dobrogeană și baclava. Bucatele realizate au încântat papilele gustative şi au fost unanim apreciate în cadrul mesei servite împreună – gazde şi oaspeţi.

Joi, 5 ianuarie, grupul de prieteni din Tulcea a fost invitat să participe la o excursie în zonă, care a avut ca obiective Salina Cacica, Centrul Meșteșugăresc Marginea, Mănăstirea Sucevița, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Iulius Mall Suceava pentru masa de prânz. Aceştia le-au avut ghizi pe doamnele profesor Orhean-Vrânceanu Maria şi Vultur Petronela.

Ziua de vineri, 6 ianuarie, a fost dedicată tot excursiei, grupul a ajuns la Vatra Dornei şi, în drum, a vizitat şi Muzeul Oului de la Vama.

Întâlnirea grupului de elevi şi profesori de la Tulcea înseamnă de fiecare dată marea bucurie de a cunoaşte oameni deschişi şi şansa schimburilor de bune practici. Obiectivele proiectului educaţional - dezvoltarea colaborării şi a cooperării dintre cadrele didactice de la cele două colegii, atragerea elevilor în organizarea şi desfăşurarea unor activităţi extraşcolare, promovarea activităţilor interdisciplinare, valorificarea potenţialului local în formarea de competenţe necesare secolului XXI – sunt realizate la fiecare întâlnire, iar toată lumea are de câştigat pentru că oportunitatea de a face parte din acest proiect înseamnă lecţii şi pentru noi, şi pentru elevi.

 

Profesor Luminiţa Cîmpan

Profesor Raluca Dragomirescu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arc peste spaţiu şi timp - Colegiul “Alexandru cel Bun” şi partenerii de la Colegiul “Delta Dunării” Tulcea.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arc peste spaţiu şi timp - Colegiul “Alexandru cel Bun” şi partenerii de la Colegiul “Delta Dunării” Tulcea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie) Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale găsite în orice supermarket românesc... Durează relativ puțin prepararea, iar din farfurie preparatul... Citeşte