Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2016 - Anul XXI, nr. 279 (6392)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Reprezentaţii Liceului „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au participat la o vizită de schimb în cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre”

Şase elevi şi trei cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au luat parte la cel de-al cincilea schimb de grupuri de elevi din cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre” („Competiţii oratorice şi teatru creativ”), derulat sub egida programului european Erasmus+. Această activitate transnaţională de învăţare, predare şi formare a avut loc la şcoala parteneră Istituto Tecnico Tecnologico „Giovanni Malafarina” din Soverato (Italia), în perioada 3-7 octombrie 2016.

Prima zi a fost dedicată deschiderii oficiale, când partenerii implicaţi în proiect au avut ocazia să facă cunoştinţă cu directorul instituţiei şi să viziteze şcoala. Elevii şi profesorii au fost impresionaţi de dotările moderne ale şcolii, în special de cele necesare procesului de predare, care asigură condiţii superioare de achiziţionare a cunoştinţelor. Programul a continuat cu cel de-al doilea campionat oratoric transnaţional al proiectului, care le-a dat ocazia elevilor din cele şase ţări partenere să se grupeze în echipe mixte, formate din câte trei elevi şi să dezbată pe teme de actualitate ale lumii moderne: Legalizarea canabisului, Eutanasia, Exploatarea animalelor şi Învăţarea digitală împotriva învăţării tradiţionale. Publicul a fost impresionat de discursurile elevilor care au adus dovezi şi date actuale pentru a atrage atenţia asupra importanţei şi aspectelor diferite ale acestor teme. Pe lângă aspectul educativ, dezbaterile au încurajat comunicarea şi interacţiunea dintre elevi şi au avut ca principal obiectiv să ajute la dezvoltarea deprinderilor, aptitudinilor şi a cunoştinţelor participanţilor într-o manieră atractivă.

Pe lângă aceste activităţi, programul a cuprins vizite culturale şi excursii educaţionale în zone turistice de mare interes pentru regiunea Calabria. Cu această ocazie elevii şi profesorii au fost oaspeţii Festivalului Regional Tropea din regiunea Vibo. În timpul excursiilor a fost vizitat Scilla, un sat de pescari pitoresc şi castelul cu acelaşi nume care domină regiunea. Palmi (o staţiune balneară şi unul dintre cele mai importante centre culturale din Calabria în domeniul literar, muzical, istoric şi arheologic), Biserica Ortodoxă din Seminara, Teatrul Antic din Taormina (Sicilia) şi Grădinile Naxos sunt alte atracţii turistice vizitate, de mare importanţă pentru cultura Italiei.

Programul acestui schimb de grupuri de elevi a mai inclus o conferinţă ce a avut loc cu ocazia Zilei Erasmus, când unele dintre cele mai importante oficialităţi din domeniul educaţiei şi administraţiei din regiunea Calabria au susţinut discursuri pe diverse teme de interes: Teatrul şi Didactica, Teatrul şi Incluziunea Socială, Sportul şi Integrarea, Consiliul Elevilor în Europa. Discursurile au fost precedate de reprezentaţiile unor elevi talentaţi, membri ai fiecărei echipe transnaţionale, care au impresionat publicul cu melodiile şi scenetele interpretate.

Sub egida eTwinning a fost organizat un seminar unde ambasadorii programului au vorbit despre dezvoltarea şi menţinerea parteneriatelor educaţionale. În timpul seminarului au mai fost prezentate instrumente media interesante şi interactive.

Activitatea transnaţională de învăţare/predare/formare a oferit elevilor multe beneficii şi rezultate. Astfel, elevii au dobândit o serie de competenţe, printre care: dobândirea de cunoştinţe dincolo de cele pe care le asimilează în mod normal la orele de curs, încredere în sine şi echilibru, dezvoltarea gândirii critice, autonomie în gândire, atitudine pozitivă faţă de comunicare, toleranţă faţă de valorile, opiniile şi argumentele celorlalţi, dezvoltarea abilităţilor interpersonale şi a deprinderilor de comunicare în limba engleză, dezvoltarea unei atitudini de înţelegere şi respect pentru diversitate.

Cel de-al 5-lea schimb de grupuri de elevi a reprezentat o experienţă valoroasă pentru toate părţile implicate: elevi, profesori şi părinţi, datorită schimbului de bune practici şi de informaţii despre cultura şi tradiţiile ţărilor implicate, precum şi  prieteniilor legate între elevi ce vor rămâne pentru totdeauna în memoria acestora.

Prof. coord. Simona Bardan şi prof. Oana Pădurariu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reprezentaţii Liceului „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au participat la o vizită de schimb în cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre”.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reprezentaţii Liceului „Mihai Eminescu” Dumbrăveni au participat la o vizită de schimb în cadrul proiectului „Forensics and Creative Theatre”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată libaneză cu pătrunjel (de post) Denumirea originală a acestui fel de mâncare simplă cu bulgur este ”tabbouleh” şi chiar dacă este un preparat libanez, în perioada de post este la mare căutare în restaurantele de pe la noi. Motivul este simplu: e o... Citeşte