Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2016 - Anul XXI, nr. 268 (6381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoare deschisă,

Sumsemnatul Vovciuc Ionel în calitate de prof. ing. dr. pe domeniul Serviciilor Sociale și de Sănătate/Managementul Instituției și organizației, aria profesională Sociologie și Asistență Socială, prin prezenta vă rog a binevoi, să discutați, să analizați și să prezentați în ședință de urgență a Consiliului Județean Suceava o problemă socială gravă pe care DGASPC Suceava o încalcă. În acest sens, luați măsuri aferente conform legii pentru demiterea din funcție a domnului Olar Ionuț, actualmente șef al Centrului de Plasament „Speranța” Suceava, din motive de integritate și incompatibilitate în funcția de conducere.

Întrucât consider faptul că relațiile de rudenie într-un astfel de centru este strict interzis prin lege (Legea Asistenței Sociale, Legea funcționarilor publici, Codul de etică și deontologie profesională), care nu permite acest lucru, vă rog, să găsiți soluții de urgență în ședință publică prin care eu cetățean al societății civile consider să le luați în calcul:

-   doresc transparență totală în decizii prin scoaterea postului în ”regim vacant” pentru ca aceeastă funcțíe să poată fi ocupată prin concurs;

-   sunt tineri proveniți din sistemul de protecție socială cu o experiență profesională mult mai bogată decât a domnului Olar Ionuț numit în funcție, iar dreptul acestor tineri le este îngrădit de însăși DGASPC Suceava;

-   vă rog propuneți în ședința Consiliului Județean ca subiectele de concurs pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere, să fie emise de către un corp profesoral universitar de specialitate, pentru a evita discuții cu privire la aranjarea concursului (pile, cunoștințe, relații). În acest sens propun ca subiectele de examen să fie trase de către candidați pentru rezolvare în ziua susținerii concursului. Numai așa dați dovadă de transparență decizională și demonstrați societății civile sucevene, politicile sociale pe care le-ați recomandat în campania electorală, unele dintre acestea fiind: “crearea de noi locuri de muncă pentru tineri”, “promisiunea de a schimba politicile din mandatul trecut”etc.

-   trimiterea Corpului de Control al Consiliului Județean Suceava la Centrul de Plasament Speranța Suceava prin care să dispună sancțiuni sau abateri disciplinare la încălcarea în mod voit a legii (acest corp de control să aibă în componența lui unul din subsemnatari pentru a da dovadă de transparență în decizii).

Doresc ca propunerea mea să fie analizată în regim de urgență în vederea monitorizării în presa centrală și locală a deciziilor luate de Consiliul Județean Suceava.

Menționez faptul că în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava foarte multe persoane au obținut diploma în Asistență socială la cursuri fără frecvență a unor universități ieșene sau clujene, iar tinerii din sistem care au facultăți, masterate, doctorate și au cursuri la zi în universități din București nu sunt acceptați să lucreze în acest sistem.

Vă mulțumesc!

Vovciuc Ionel

01.11.2016

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare deschisă,.
 Vizualizări articol: 1641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scrisoare deschisă,0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei