Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2016 - Anul XXI, nr. 266 (6379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cine suntem noi - Alcoolicii Anonimi

Alcoolicii Anonimi sunt o comunitate de bărbaţi şi femei care îşi împărtăşesc experienţa, puterea şi speranţa cu scopul de a-şi rezolva problema comună: alcoolismul. Noi toţi am venit la Alcoolicii Anonimi când ne-am dat seama că în lupta noastră cu pofta de alcool nu putem face faţă. 
Pentru mulţi dintre noi a fost greu să recunoaştem acest fapt simplu. Înţelegerea faptului că alcoolismul este o boală gravă, cronică, letală ne-a ajutat să rupem cercul vicios permanent şi să căutăm vindecarea.
Am devenit alcoolici nu pentru că suntem săraci, nu pentru că nu avem voinţă, nu pentru că nu am ascultat părinţii sau familia, ci pentru că în corpul nostru alcoolul este perceput altfel. Există oameni care sub influenţa alcoolului devin răi - dar nu e vina lor. Trebuie să acceptăm consumul de alcool - dar nu e vina noastră că nouă ne face rău, că suntem bolnavi. Ne-am născut aşa şi trebuie să admitem.
Renunţarea la băut, folosind tehnici bazate pe frică (de codificare, Introducere, torpilare, tablete, jurăminte etc.), dă rezultate doar temporare. La urma urmei, nimeni nu poate trăi cu frică pentru totdeauna. Frica slăbeşte treptat şi în cele din urmă oferă o modalitate de apariţii ale altor emoţii.
Noi nu suntem împotriva metodelor medicale de luptă cu alcoolismul. Ne putem ajuta reciproc în această luptă. În AA nu avem profesori, experţi sau consilieri, toţi suntem profesori, toţi suntem elevi, reuşim împreună să facem faţă cu succes acestei boli teribile.
Nu mai bem! Oprim băutul - acest lucru nu este o acţiune de o singură dată. A opri băutul este o acţiune zilnică de muncă pe tot parcursul vieţii. În AA sunt oameni de diferite vârste, de diferite profesii şi poziţii sociale sau materiale, bărbaţi şi femei. Unii dintre noi au trebuit să ajungă în partea de jos a vieţii, alţii au făcut faţă alcoolului înainte de pierderea familiei, a muncii şi a locuinţei, acum, la reuniuni, ei sunt dispuşi să îşi împărtăşească experienţele cu oamenii care încă suferă.
Prejudecăţile au dispărut, ei povestesc prin ce au trecut şi cum se ocupă de alcoolismul lor. Boala nu este o ruşine. O ruşine este să nu fie tratată.
Desigur, există instituţii medicale implicate în tratamentul alcoolismului. Ele ajută alcoolicul să facă faţă efectelor utilizării prelungite a alcoolului, ele (spitalele) fac detoxificarea organismului şi chiar dau pacientului anumite cunoştinţe şi abilităţi pentru o viaţă sobră. Dar, la sfârşitul tratamentului, persoana este lăsată singură cu boala sa, şi pentru alcoolic nu este nimic mai periculos decât singurătatea.
Participarea în comunitatea AA este strict voluntară şi gratuită, noii veniţi pot vorbi sau nu, nu se cer informaţii personale şi dacă vă decideţi să nu mai participaţi sunteţi liber să o faceţi.
Principalul proces de recuperare se produce la întâlnirile grupurilor AA. Singura condiţie pentru a participa la o reuniune a Alcoolicilor Anonimi este dorinţa de a înceta băutul.
Foarte important pentru noi, membrii AA, este principiul "ajută pe alţii, ca să te ajuţi pe tine”, dacă mă gândesc doar la mine, mă voi găsi în curând într-un bar ieftin. Nu trebuie să trageţi concluzii bazate pe opiniile şi ideile altor oameni care nu au trecut prin ceea ce am trecut noi, noi venim din iadul dependenţei, ei îşi dau cu părerea, chiar dacă sunt specialişti. Petreceţi 2 ore din timp pentru a participa la o reuniune ca să vă puteţi forma o opinie personală despre noi.
"Nu contează cât de mult bei, este important ce ai făcut astăzi, să nu bei!"
Ne puteţi găsi la tel. 0731 114 440 sau 0770 225 522, e-mail: speraasv@yaho.com, web: www.alcooliciianonimi.ro.

C. Suceava, 22.01.2016

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine suntem noi - Alcoolicii Anonimi.
 Vizualizări articol: 2687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cine suntem noi - Alcoolicii Anonimi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei