Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 oct 2016 - Anul XXI, nr. 244 (6357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Energy playground” – un altfel de loc de joacă, proiect care a reprezentat Colegiul “Alexandru cel Bun” la finala competiţiei EGA România

Cu o tradiţie de aproape două decenii,Energy Globe Award(EGA), excelenţa în domeniul eficienţei energetice, protejării mediului şi promovării resurselor regenerabile, cea mai importantă competiţie la nivel internaţional din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înconjurător, are o acoperire globală, până în prezent angrenând proiecte din peste 170 de ţări participante. În România, competiţia a fost organizată pentru prima dată în iulie 2016, de E.ON România.      

Obiectivul competiţiei este de a premia ideile inovatoare care contribuie la protejarea mediului şi la economisirea energiei, prin soluţii de eficienţă energetică. Participanţii care propun cele mai bune proiecte pot obţine premii de la partenerii concursului şi de la iniţiatorul acestuia în România – compania E.ON. O componentă importantă a participării la competiţie este reprezentată de promovarea în media, prin diverse canale, a câştigătorilor şi a proiectelor nominalizate, oferind ideilor respective şansa de a deveni o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi, de a crea emulaţie şi modele de urmat.

Colegiul nostru a participat la acestă competiţie cu proiectul „Energy playground”, propus de eleva Teodora Ghiuţa, clasa 11 M, şi coordonat de prof. Mihaela Cuţuhan.

„Energy playground - spaţiu de joacă al viitorului“ este un loc de joacă acoperit, un spaţiu de petrecere a timpului liber chiar în perimetrul şcolii, în care activităţi precum pedalatul sau săritul corzii transformă mişcarea în energie. Cu ajutorul unor echipamente speciale de ultimă generaţie, joaca copiilor produce energie verde.

Bicicletele cu dinam, panourile solare, şotronul - care utilizează energie cinetică - alimentează monitoare pe care rulează animaţii şi jocuri despre energia regenerabilă, protejarea mediului, adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Toate acestea demonstrează că „Energy playground” este într-adevăr locul de joacă al viitorului.

Sub sloganul “Joacă-te inteligent! Natura te inspiră şi te susţine!“, Colegiul "Alexandru cel Bun" din Gura Humorului şi-a propus atragerea copiilor şi adolescenţilor pentru a dobândi, prin joc, comportamente dezirabile: de a fi mai sensibili şi mai protectori faţă de mediu, de a acţiona mai disciplinat, mai responsabil şi mai prompt pentru respectarea naturii, prin cunoaşterea şi utilizarea energiilor regenerabile.

15 proiecte, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii, au fost selectate pentru a rămâne în concurs. Clădiri de birouri „verzi”, case inteligente, staţii de încărcare gratuită a vehiculelor electrice, campanii care promovează transportul sustenabil ori locuri de joacă unde mişcarea este transformată în energie – acestea au fost doar câteva dintre cele 15 proiecte, iniţiative şi idei nominalizate de juriul E.ON Energy Globe Award România pentru a rămâne în competiţie.

Proiectul nostru a fost finalist la categoria Idei, alături de alte două. Proiectele finaliste au fost selectate dintr-un total de peste 150 de proiecte din domeniul eficienţei energetice şi protejării mediului înregistrate pe platforma energyglobe.ropână la termenul limită, 15 iulie.

Cele 15 proiecte nominalizate au fost departajate în urma unui proces de analiză realizat de un juriu independent. Departajarea s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică.

Datele despre competiţie au fost preluate de pe http://www.energyglobe.ro/proiectele-finaliste/energy-playground.

 

Prof. Mihaela Cuţuhan

Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Energy playground” – un altfel de loc de joacă, proiect care a reprezentat Colegiul “Alexandru cel Bun” la finala competiţiei EGA România.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
“Energy playground” – un altfel de loc de joacă, proiect care a reprezentat Colegiul “Alexandru cel Bun” la finala competiţiei EGA România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei