Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 aug 2016 - Anul XXI, nr. 194 (6307)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cadrul didactic dedicat învăţământului

Încă din perioada când eram elev de liceu, l-am apreciat pe domnul profesor de fizică Constantin Popa de la Liceul „Nicu Gane" din Fălticeni, datorită acţiunilor didactice pe care le făcea. Bunăoară, domnia sa a înfiinţat primul laborator de fizică din existenţa liceului, la parterul şcolii şi, ulterior, a mai înfiinţat alte două la etajul clădirii şi apoi, la subsolul acesteia. Aceste ultime două laboratoare au fost dotate cu mobilier nou, adus de la o fabrică de mobilă din Rădăuţi, iar aparatura de fizică de la Întreprinderea de Material Didactic din Bucureşti.

În anul şcolar 1972-1973, domnul profesor înfiinţează prima clasă de fizică din liceu şi din judeţul Suceava, cu elevi selecţionaţi din liceele Dolhasca, Liteni, Drăguşeni, Boroaia şi Fălticeni.

Eminentul domn profesor Constantin Popa şi-a trecut cu succes toate gradele didactice din învăţământ. A fost cooptat de Inspectoratul Şcolar Suceava ca metodist la obiectul fizică, efectuând numeroase inspecţii speciale profesorilor din judeţ, care apoi îşi susţineau examenele de grad didactic în învăţământ. I s-a încredinţat funcţia de şef de catedră, de conducător de cerc pedagogic al profesorilor de fizică din Fălticeni şi din judeţ. A fost numit preşedinte în diferite comisii de admitere în licee şi de bacalaureat ale absolvenţilor de liceu, a fost cooptat profesor examinator în comisiile de fixare pe posturi ale profesorilor de fizică în şcolile gimnaziale şi liceale din judeţul Suceava.

A scris cărţile: „Îndrumător metodic în rezolvarea problemelor de fizică la nivel liceal" şi „Compendiu de fizică la nivel preuniversitar”, donându-le foştilor elevi, unor profesori din liceele din judeţ, precum şi majorităţii bibliotecilor liceale. A propus probleme de fizică la olimpiadele de fizică. A participat şi susţinut diferite materiale de fizică în cadrul simpozioanelor desfăşurate la Suceava, Iaşi, Sibiu şi Bucureşti.

Pentru activităţile didactice i s-au conferit distincţii onorifice, diplome de excelenţă din partea Direcţiunii liceului, ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi Ministerului Învăţământului, iar Consiliul Local Fălticeni i-a acordat „ Diploma de cetăţean de onoare" al oraşului.

Prin numeroasele activităţi didactice, în cei 33 de ani în învăţământ, se poate afirma că domnia sa şi-a adus o contribuţie însemnată la dezvoltarea învăţământului românesc.

Prof. Dandu Steciuc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadrul didactic dedicat învăţământului.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cadrul didactic dedicat învăţământului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei