Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 nov 2015 - Anul XX, nr. 274 (6086)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metoda pedagogică Gestalt, utilizată în procesul educativ de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava

În perioada 8-13 noiembrie 2015, patru cadre didactice de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava s-au deplasat în Austria, la Graz. Aceasta reprezintă primul flux de mobilitate cu aria de intervenţie ”Incluziune europeană” din cadrul proiectului ”Dezvoltarea antreprenoriatului în contextul diversităţii europene”, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acţiunea cheie K1 – Mobilitatea persoanelor în scop educaţional.

Profesorii Alexandra Reindl, Gabriela Mihaela Dobrescu, Florina Creţu şi Iuliu Gusbeth s-au întâlnit la Graz, în cadrul unor activităţi comune, cu patru profesori din Germania. Activităţile au fost derulate în urma parteneriatului cu University of Teacher Education Styria – Pädagogische Hochschule Steiermark, organizaţie specializată în formarea profesorului, educaţia continuă şi educaţia adulţilor, dar şi de învăţarea pe tot parcursul vieţii.

În urma activităţilor desfăşurate, profesorii români au colaborat cu profesorii germani pentru a înţelege mai bine noţiunea de ”incluziune” şi problemele aferente. De asemenea, au corelat problemele ridicate în cadrul procesului de incluziune cu pedagogia Gestalt – prin care se evidenţiază faptul că dezvoltarea se realizează atât la nivel pedagogic şi didactic, cât şi, mai ales, la nivel personal. Principalele aspecte în metoda Gestalt sunt: realizarea unui potenţial creativ, capacitatea de percepţie şi auto-reflecţie, importanţa auto-învăţării, rezistenţa la învăţare şi parteneriate între profesori şi elevi.

În urma discuţiilor în cadrul activităţilor cu colegii germani, profesorii Colegiului Economic au învăţat mai multe despre punerea în aplicarea a pedagogiei incluzive – o pedagogie a diversităţii, care conţine în esenţa ei atribute cum ar fi: personalizată, optimistă, socială, o pedagogie a iubirii. Astfel, vor fi capabili să asigure un suport concret, eficient, bazat pe un mediu educaţional cât mai favorabil dezvoltării şi evoluţiei tuturor copiilor, corespunzător potenţialului şi nevoilor fiecărui elev.

Profesorii beneficiari au dezvoltat abilităţi şi competenţe necesare consilierii elevilor cu factori de risc. De asemenea, au dezvoltat şi vor dezvolta instrumente şi metode noi de predare-învăţare, de evaluare şi autoevaluare care se vor concretizat întru-un ghid de bună practică ”Cod de etică” şi o culegere de materiale didactice ”Mapa profesorului european”.

Proiectul ”Dezvoltarea antreprenoriatului în contextul diversităţii europene” este coordonat de prof. Cocuţa Mărioara Bejinariu. Proiectul răspunde nevoilor de dezvoltare personală şi profesională a cadrelor didactice şi, deopotrivă, nevoii instituţionale de a-şi consolida demersurile strategice pe o resursă umană eficientă. Următorul flux de mobilitate cu aria de intervenţie ”Managementul conflictelor” se va desfăşura în martie 2016, cu colaborare cu acelaşi partener austriac.

 

Echipa de profesori din fluxul 1 de formare                                                                              

Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metoda pedagogică Gestalt, utilizată în procesul educativ de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metoda pedagogică Gestalt, utilizată în procesul educativ de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post) Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al turtei dulci cu care ne răsfățam în copilărie. Și amatorii de decorațiuni comestibile pentru bradul de Crăciun... Citeşte