Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 oct 2015 - Anul XX, nr. 251 (6063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dacă nu-i caz de puşcărie, duceţi-l pe psihiatrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Puternice sentimente de scârbă şi milă m-au cuprins după ce am citit în presă că primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a fost filmat zilele trecute înjurând şi scuipând o bătrână pusă în genunchi în faţa sa, samavolnicia petrecându-se chiar în sediul primărie locale.

Faptele prezentate pe baza unor înregistrări video amintesc de comportamentul terifiant, complet dezumanizat al fioroşilor vechili, din ţările latino-americane, în secolele XVI-XVIII, faţă de băştinaşii indieni, transformaţi din oameni liberi în sclavi pe plantaţiile marilor latifundiari.

Acele vremuri tenebroase au apus demult, lumea a evoluat, s-a civilizat, relaţiile interumane în societatea modernă a secolului al XXI-lea bazându-se pe atotputernicia legii, pe norme ce vizează o sumă de valori morale şi juridice în măsură să asigure drepturile omului, siguranţa vieţii, onoarea şi demnitatea lui, desigur.

Românilor, din rândurile cărora fac parte şi locuitorii comunei Cornu Luncii, judeţul Suceava, le place să proclame, ori de câte ori se iveşte ocazia, că sunt „cetăţeni europeni”, având aceleaşi drepturi şi obligaţii cu semenii lor din occidentul civilizat. Aşa să fie oare? Nicidecum, dacă luăm în considerare umilinţa şi înjosirea la care sunt supuşi unii dintre locuitorii acestei aşezări, tocmai de către cel desemnat, prin vot, să administreze obştea, din fotoliul de primar, cu legea în mână.

Comportamentul insalubru, împins până la limitele inumanului pe care l-a avut, potrivit relatărilor din presă, primarul comunei Cornu Luncii, faţă de o Femeie şi scriem substantivul cu literă mare (contribuabilă şi alegătoare), îl descalifică atât ca dregător, cât şi ca om. A înjura birjăreşte şi a scuipa o femeie căzută în genunchi, în faţa unui bărbat, dovedeşte că acestuia îi lipsesc cei şapte ani de acasă, că sufletul îi este complet otrăvit de ură, că este incapabil să-şi controleze comportamentul, că are neapărat nevoie de un control psihiatric şi de tratament în regim de izolare.

Dacă şi după acest intolerabil incident, prezentat opiniei publice şi pe unele posturi naţionale de televiziune, numitul Gheorghe Fron va continua să rămână în funcţia de primar al comunei Cornu Luncii, înseamnă că în această frumoasă aşezare moldavă, cu oameni harnici, gospodari şi cu frică de Dumnezeu, nivelul legalităţii şi democraţiei a coborât sub nivelul celui din anii de groază ai perioadei staliniste.

Adevărul nu este departe de această supoziţie, dacă se are în vedere şi faptul oripilant că victima batjocurei de neimaginat a primarului a fost „gratificată” cu o amendă aplicată ei de către unul din poliţiştii localităţii. Ghiţă Pristanda-redivivus!

Se pune întrebarea, ce şanse de a li se face dreptate în comuna Cornu Luncii au cetăţenii „umiliţişi obidiţi”, care nu deţin camere video de mici dimensiuni, aşa cum a avut Maria Tretiag, pentru a proba samavolniciile la care sunt supuşi deseori de către reprezentanţii autorităţii administraţiei publice locale? Categoric, nici una! La Cornu Luncii, ca să folosim o sintagmă din Evul Mediu, „turcul te bate, turcul te judecă”.

Prin faptele sale reprobabile, primarul Gheorghe Fron a şifonat urât şi imaginea Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, căreia îi este subordonat politic. Liderii acestei formaţiuni au obligaţia fie să îşi asume public ieşirile necontrolate, violente, ale tovarăşului lor de drum, fie să se delimiteze clar de ele şi de cel care le-a comis, retrăgându-i sprijinul politic. Nu există cale de mijloc.Victimei acestui caz scandalos, precum şi celorlalţi cetăţeni din comuna Cornu Luncii, năpăstuiţi de primar şi acoliţii săi, li se potrivesc mănuşă versurile încărcate de obidă ale poetului George Coşbuc, pe care le reamintesc în încheierea acestui demers publicistic, ca desert: „Flămând şi gol, făr-adăpost, / Mi-ai pus pe umeri cât ai vrut, / Şi m-ai scuipat şi m-ai bătut, / Şi câine eu ţi-am fost! / Ciocoi pribeag, adus de vânt, / De ai cu iadul legământ, / Să-ţi fim cu toţii câinii, loveşti în noi”.

 

P.S. Spre cinstea lor, fruntaşii PSD Suceava au reacţionat în acest caz cu promptitudine, ejectându-l fără ezitare din partid pe abuzivul primar al comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron. Aşa, da!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacă nu-i caz de puşcărie, duceţi-l pe psihiatrie.
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dacă nu-i caz de puşcărie, duceţi-l pe psihiatrie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei