Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2015 - Anul XX, nr. 1 (5813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

SFÂRŞIT DE AN IN ŢARA SFÂNTĂ

In aşteptarea noului an – 2015 - ne oprim pentru un popas puţin asupra Israelului şi a oraşelor lui. Sărbătorile de sfârşit de an culminând cu veşnicul şi invicibilul Revelion. Ele la un loc se constituie nu numai în bucurii pentru că ele aduc nu numai harul, slava şi speranţa de a trai, ci constituindu-se şi într-o deplină şi continuă veghe atât ca aşteptare dar şi a întâmpinării noului an, ca nouă oamenilor, semenilor noştrii să ne fie bine.

Israelul ca o mică insulă a păcii şi a democraţiei a Marelui Orient Apropiat nu se desminte  nici de data aceasta. Totul arată ca un adevărat sfârşit de an din România zilelor noastre de eri şi de azi. Falnicii brazi ancoraţi în mai toate oraşele dar şi în casele oamenilor, agitaţia populaţiei şi asaltarea marilor magazine şi chiar pregătirea gustoaselor delicatese ale mâncărurilor româneşti de către gospodinele noastre. Sărbătoriile si Revelionul fiind pe buzele şi în centrul tuturor agitaţilor si pregătirilor creiate. Restaurantele mari şi mici nu se desmind cu reclamele lor delicioase iar hotelurile sunt pline până la refuz. Meniurile anunţate în paginile mass-mediei pe lângă “pofta” timpurie deja creiată te pune pe tine venit tocmai de pe meleagurile dintre Tisa şi Dunăre în faţa deja a sărbătorilor. “Murături de casă, ardei copţi, Papanaşii casei, savarine. Palinca din partea casei!”, sau “Mititei româneşti, reţetă unică! Dacă nu-ţi plac primeşti banii înapoi!”. Totul spune de la sine…

Vorbind de noi, israilienii, veniţi de pe aceste meleaguri, doresc să punctez  ca să fie clar că, nu mă refer doar la evrei, ci şi la zecile şi sutele de adevăraţi români creştini din tată în fiu, care fie prin căsătoriile mixte sau chiar acelora care fugind spre alte zări, au găsit aici un loc propice de muncă, “cald”, atât la propriu cât şi la figurat, înrădăcinându-se şi integrându-se în viaţa cotideană din toate punctele de vedere, deveniţi adevăraţi cetăţeni ai Israelului de azi, iar colaborarea între ei ne aduce aminte de relaţiile calde de respect, frăţie şi colaborare din vremurile strămoşeşti. Exceptând pe cei ce lucrează pe bază de contract care bine înţeles se bucură de respectul cuvenit. Cu totii ne socotim loiali, respectaţi şi adevăraţi israilieni…

Mă găseam zilele trecute la Aeroportul Internaţional al Israelului :”Ben Gurion”. Zi cu vânt şi tare ploioasă. Frig. Un adevărat “soare cu dinţi”. Lume multă. Agitaţie şi multă animaţie. Eram în aşteptarea unor buni prieteni din România care îsi doresc să-şi sărbătorească anul nou la Locurile Sfinte ale Creştinismului. La Ierusalim şi Beetlehem sau Nazareth. Avioanele Tarom sunt pline cu ei. Călugări şi călugăriţe, preoţi, oameni de toate sectele, mulţi politicieni, intelectuali şi oameni simpli, dar şi din marea boemă a României. Onorează cu toţii in aceste zile Ţara Sfântă. Amintind totuşi căţiva din marii animatori a petrecerilor, am zaritprintre marile vedete pe Marina Voica sau Corina Chiriac, pe Mihaela Alexa, saxofonistul Romeo Zlat sau Sorin Zlat cu orga sa electronică.

Revelioane de mari proporţii mai în toate orasele, din Nord până în Sud, unde renumitele hoteluri de la Marea Moarta sau cunoscutul oraş Eilat sunt pline până la refuz.

de Iosef-Ioju Haimovici

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SFÂRŞIT DE AN IN ŢARA SFÂNTĂ.
 Vizualizări articol: 1729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SFÂRŞIT DE AN IN ŢARA SFÂNTĂ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei