Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 145 (5352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ de an şcolar la Colegiul „Alexandru cel Bun”, Gura Humorului (II)

La Concursul NaţionalTinerii dezbat - Etapa Regională Moldova, echipajul format din elevii Lucaci Diana (10 A), Rusu Bianca-Maria (11 A), Lazarec Adrian-Ionuţ (11 A), coordonaţi de prof. Rusu Daniel, a obţinut Premiul II şi s-a calificat la etapa naţională. La geografie, la Sesiunea naţională de referate şi comunicări, eleva Vleju Roxana (12 B) – prof. Negrea Georgeta a obţinut Menţiune. Mai mulţi elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au devenit „tineri reporteri pentru mediul înconjurător” (Young Reporters for the Environment - YRE), în cadrul unui program internaţional iniţiat de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE) în anul 1990 şi implementat în 26 de ţări din întreaga lume. Activitatea a fost coordonată de prof. Negrea Georgeta şi prof. Cîmpan Luminiţa.

La Concursul InterjudeţeanStudent pentru o zi, echipajul din 11 A, coordonat de prof. Solonaru Elena Sextilia, Volanschi Doriana, Condur Luciana, Mardare Ana Maria, Rusu Bianca, Seliuc Georgiana şi Ilaş Aura, a obţinut Premiul II. La etapa judeţeană a Concursului Naţional de Proiecte Antidrog intitulat “Împreună”, echipajul alcătuit din patru elevi din clasele a 9-a şi a 10-a, coordonaţi de prof. Dan Gheorghe, a obţinut Premiul I. La Concursul judeţean Business Plan, echipajul din clasa a 11-a H, coordonat de prof. Strugaru Doina, a obţinut Menţiune, iar la Concursul judeţean Protecţia consumatorilor, eleva Plohoi Tamara (11 H), coordonată de prof. Sahlean Sergiu şi Orhean Ionuţ, a obţinut Premiul III.

Echipa de handbal – fete, coordonată de prof. Isopescu Sorin, a obţinut Locul I la campionatul judeţean şi Menţiune la campionatul zonal. La competiţia judeţeană de cros au obţinut Locul I eleva Strutinschi Otilia (10 N) – prof. Bârzu Iulian şi elevul Hascioschi Marius – prof. Isopescu Sorin. Echipa de baschet coordonată de prof. Bârzu Iulian a obţinut Locul III la campionatul judeţean. Echipa de rugby a obţinut Locul I, iar echipa de volei fete tot Locul I, ambele coordonate de prof. Varvaroi Ovidiu.

Elevii Colegiului „Alexandru cel Bun” au fost implicaţi şi în alte proiecte şi activităţi. Este vorba despre sărbătorirea Zilelor Colegiului în perioada 29 octombrie - 2 noiembrie, a Zilei Europene a Limbilor în perioada 24-28 septembrie, a Zilei Internaţionale a Elevului pe 17 noiembrie, a Zilelor Educaţiei Nonformale (prin participare la Proiectul YIA - Reduce, Reuse, Recycle, finanţat de Uniunea Europeană, prin programul „Tineret în acţiune” – septembrie, februarie), a Zilei Roşiei Montane pe 7 februarie, a Săptămânii Francofoniei - martie. La Gala liceelor din judeţul Suceava, care s-a desfăşurat la Suceava, Colegiul „Alexandru cel Bun” a intrat în finală cu trei momente artistice reprezentative şi a obţinut Premiul III.

Activităţile de voluntariat au alăturat un număr mare de elevi, este vorba despre Proiectul CIVITAN 14 – prof. Boca Ştefania şi prof. Solonaru Elena Sextilia, cu care Colegiul „Alexandru cel Bun” a obţinut Premiul I  la concursul judeţean, Proiectul naţional „Let`s Do It Romania!”, coordonat de prof. Cîmpan Luminiţa şi organizat de Orange România (semestrul I) şi Primăria Gura Humorului (sem. II), Proiectul Voluntar de Crăciun, în colaborare cu Asociaţia Proiect Pro Europa.

Dintre activităţile extracurriculare mai trebuie menţionate: Balul mascat care a devenit o tradiţie anuală pentru clasele cu profil tehnologic – 1 martie, prof. Croitoru Mariana, excursiile organizate pe Valea Prahovei, Valea Oltului, la Cluj, pe Rarău, la Sibiu, expoziţia de liliputuri şi elzeviruri organizată în aulă prin amabilitatea dlui Sorin Poclitaru – 9 noiembrie, lansările de carte din aula colegiului („Cioban la stele” - Dumitru Brădăţan, „Fericirea în vid” – Arthur Suciu).

Elevul Lazarec Adrian (11 A) de la Colegiul „Alexandru cel Bun” este preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor şi în această calitate a participat la următoarele activităţi: Competiţia de dezbateri organizată de ARDOR la Slănic Moldova, Conferinţa CRE, N-E, Adunarea generală a CNE la Galaţi, videoconferinţe cu Ministrul Educaţiei pe tema decontării banilor pentru navetişti şi pe tema examenelor finale, organizarea şi participarea la o formare pe redactare de proiecte la Vatra Dornei, organizarea şi participarea la o dezbatere publică cu scopul obţinerii votului în Consiliul de administraţie de către reprezentantul elevilor, participarea la o acţiune TIA, "CiNE Votează!", cu scopul de a pregăti participanţii pentru lucrul în echipă şi luarea deciziilor în cadrul unei organizaţii, participarea la Seminarul Naţional "Dreptul la vot", unde s-au centralizat acţiunile desfăşurate în ţară pentru obţinerea dreptului de vot în CA şi s-a elaborat rezoluţia trimisă către minister.

După un an greu şi plin, urăm elevilor din clasele terminale „Baftă!” şi celorlalţi „Vacanţă însorită, veselă şi lungă!”.

 

Profesor Brînduşa Luminiţa CÎMPAN
Ramona LIONTI, clasa a 10-a F
Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului
Judeţul Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţ de an şcolar la Colegiul „Alexandru cel Bun”, Gura Humorului (II).
 Vizualizări articol: 1263 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţ de an şcolar la Colegiul „Alexandru cel Bun”, Gura Humorului (II)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei