Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2012 - Anul XVII, nr. 132 (5037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Cartea – fereastră spre lume”

Din dorinţa de apromova cartea şi de a determina elevii să dedice mai mult timp lecturii de calitate, profesorii de la Şcoala cu clasele I-VIII Mănăstirea Humorului au pus temelie unui nou demers didactic, materializat prin Ediţia I a Concursului Naţional „Cartea – fereastră spre lume”.

Astfel, în perioada martie – mai 2012, sub sloganul „Iubim cărţile – Încurajăm lectura”, la şcoala din satul nostru s-au derulat activităţi în cadrul acestei competiţii, care se adresează elevilor din întreaga ţară. Concursul de creaţie (literară şi plastică) „Cartea – fereastră spre lume” are ca punct de pornire citatul: „Nu trebuie să arzi cărţi ca să distrugi o cultură. Ajunge să  faci ca lumea să nu le mai citească!” (Ray Bradbury). Activităţile au urmărit stimularea creativităţii elevilor şi implicarea lor în acţiuni de promovare a universului cărţii.  

Organizarea acestui concurs demonstrează că se pot realiza lucruri importante dacă îşi unesc eforturile reprezentanţi ai şcolii, ai autorităţilor publice, ai bisericii, ai altor instituţii interesate. În acest sens, menţionăm că am avut următorii parteneri: Primăria Mănăstirea Humorului, Parohia ortodoxă Mănăstirea Humorului, Şcoala cu clasele I-VIII ,,Krystyna Bochenek” Poiana Micului, Parohia romano-catolică Poiana Micului, Asociaţia Centrul Cultural „Bucovart” Gura Humorului. Pe această cale dorim să le mulţumim pentru implicarea de care au dat dovadă, cu speranţa că se vor dovedi la fel de receptivi şi pe viitor.

În elaborarea şi desfăşurarea activităţilor nu ne-au lipsit emoţiile, dar am constatat în final cu bucurie că, deşi trăim într-un secol dominat de vizual, de iconotext, încă mai există oameni care se apleacă înspre adâncul din cuvinte. Şi speranţa că mai sunt copii care adorm seara cu cartea preferată în mâini, sau care recitesc povestea personajului preferat de fiecare dată când li se face dor de acesta, nu ne-a fost în zadar. Am primit, pentru ambele secţiuni ale concursului, în jur de  90 de lucrări de la copii din 17 şcoli din ţară, ceea ce pentru început este bine.

Jurizând atent, ne-am bucurat retrăind emoţia copilăriei alături de personaje de poveste şi am sfârşit prin a oferi diplome tuturor participanţilor, atât elevi, cât şi cadre didactice. Nu au lipsit nici premiile, care au constat în cărţi, dicţionare, hărţi.

Concursul „Cartea – fereastră spre lume” face parte din Proiectul de parteneriat educaţional ,,Sărbătorile – zile fericite!” (între cele două şcoli pomenite mai sus, din comuna Mănăstirea Humorului) şi a fost înscris în lista activităţilor derulate de Şcoala cu clasele I-VIII Mănăstirea Humorului în cadrul programului „Şcoala altfel”.

Prin intermediul lucrărilor participante la concurs, elevii şi profesorii şi-au putut exprima ideile şi emoţiile născute în sufletele lor în urma împrietenirii cu cartea, iar ea, cartea, acest ,,univers în univers”, a demonstrat o dată în plus, dacă mai era nevoie, că îşi merită cu prisosinţă locul în viaţa fiecăruia dintre noi. Lectură plăcută, nouă tuturor!

 

Prof. Elena Emanuela Sava

Prof. Constantin Moldovan

Şcoala cu clasele I-VIII Mănăstirea Humorului

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cartea – fereastră spre lume”.
 Vizualizări articol: 1168 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Cartea – fereastră spre lume”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei