Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Domnule redactor-şef

Vă rog să daţi publicităţii adâncile transformări ce se realizează în municipiul Suceava, unde un rol hotărâtor îl are domnul primar Ion Lungu.

Suntem martori oculari ai acestor lucrări de mare amploare.

Astfel:

- realizarea parcării subterane, vom fi singurul oraş din ţară dotat cu aşa ceva.

- se face comparaţie între oraşul Suceava şi oraşul Piatra Neamţ, dar nu trebuie uitat că Suceava este compusă din două oraşe, Suceava şi Burdujeni. Este vorba de kilometri de străzi, de ţevi şi conducte etc.

- menţionăm că municipiul Suceava are un parc modern cu 33 de autobuze. Asemenea autobuze circulă numai în capitala Franţei, Paris.

- la Suceava se va construi o catedrală frumoasă.

- privitor la ruta ocolitoare, ea poate fi terminată în anul 2012. Este o lucrare de anvergură deosebită din punct de vedere arhitectural pentru care s-au alocat circa 20 de milioane de euro.

- trebuie subliniat faptul că domnul primar Ion Lungu mai întâi a pus accentul pe refacerea infrastructurii subterane care ne asigură liniştea vreo 70 de ani şi nu lucrează pentru „ELECTORAL”, ci doreşte ca în urma dânsului să rămână ceva în municipiu.

- cel ce va veni primar în mandatul următor are datoria să fructifice şi să înfrumuseţeze oraşul ca că nu mai piardă din comparaţia cu Piatra Neamţ.

Dar este necesar să scoatem în evidenţă trăsăturile de caracter ale domnului primar Ion Lungu: Dumnezeu l-a înzestrat cu o înaltă capacitate profesională, cu multă putere de muncă şi înţelepciune.

Datorită calităţilor sale deosebite, a depus la timp proiectele europene care au fost finanţate cum este:

- proiectul ISPA de 52 de milioane de euro, proiectul recuperat deoarece fosta conducere a primăriei aproape îl pierduse.

- apoi declararea oraşului ca pol de dezvoltare urbană, ceea ce a însemnat beneficierea de sume importante de la Uniunea Europeană.

- un proiect început în anul 2006 şi care cumulează peste 100 de milioane de euro.

- unii ambasadori şi alţi oameni neutri din punct de vedere politic au întrebat cum s-a reuşit să se obţină atâtea fonduri, mai ales europene, care au ajuns astăzi principala sursă de finanţare pentru primărie.

- domnul primar Ion Lungu roagă pe locuitorii din municipiul Suceava să mai suporte un an de zile această stare de „şantier”

După cum se ştie, domnul primar Ion Lungu va mai candida pentru un mandat de primar deoarece i-ar plăcea să lucreze şi în mandatul înfrumuseţării şi reconstrucţiei oraşului.

- modernizarea parcului central

- construirea a 40 de apartamente pentru chiriaşii evacuaţi din casele naţionalizate.

- darea în folosinţă a 80 de locuinţe ANL şi crearea a circa 3.000 de noi locuri de muncă la marele centre comerciale din oraş

- acordarea de abonamente gratuite pensionarilor, elevilor şi studenţilor

- un obiectiv de mare interes este magazinul Kaufland, unde domnul primar Ion Lungu a avut un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte locul unde s-a instalat care este deservit de un număr mare de persoane

- clienţii acestui magazin sunt scutiţi să se deplaseze în zone mai îndepărtate să-şi procure produsele de care au nevoie

- o atenţie deosebită a fost îndreptată asupra podului de peste râul Suceava care face legătura dintre centrul municipiului şi Burdujeni, unde o parte de remedieri s-a terminat, iar cea de a doua etapă este prevăzută pentru primăvară.

 

Vă mulţumesc foarte mult,

Colonel în ret. Socoliuc Ilie

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Domnule redactor-şef.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Domnule redactor-şef0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei