Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 dec 2010 - Anul XV, nr. 300 (4591)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Scrisoare către Moş Crăciun

Dragă Moş Crăciun, îţi scriu din Bucovina, unde zăpada este tot atât de mare ca în Laponia sau Ţara lui Moş Craciun, de acolo de unde vii tu, încărcat cu sania trasă de reni, plină de daruri. Noi suntem patru fraţi: Liliana, Loredana, Liviu şi Luciana, care am rămas împreună cu părinţii noştri şi bunica noastră sub cerul liber deoarece acum 20 de zile un incendiu devastator a mistuit în doar o oră toată casa şi gospodăria noastră.

Vreau să ştii că am avut o casă frumoasă, aşa cum sunt la noi în Bucovina, regiune plină de oameni vrednici şi gospodari. Acum, datorită acestui nefericit eveniment nu mai avem nimic. Nu mai avem dormitorul unde ne odihneam şi aveam cele mai frumoase vise sau masa unde ne făceam temele, nu avem nici o carte de şcoală, nu avem nici o haină sau o jucărie şi toate amintirile copilăriei noastre s-au spulberat într-o clipă. A dispărut grajdul unde mama noastră îngrijea animalele pentru hrana noastră. A dispărut atelierul unde tata lucra ca tâmplar şi dulgher pentru a ne purta la şcoală şi a ne face un viitor. A dispărut bucătăria unde ne întâlneam toţi mai ales la masa de seară şi ne bucuram împreună.

Acum locuim la o vecină şi suntem zece suflete într-o singură cameră. Este foarte greu să ne obişnuim cu noua situaţie. Suntem cu toţii stresaţi numai la gândul flăcărilor ce au mistuit casa noastră şi dormim doar câteva ore pe noapte.

Situaţia noastră şcolară este deosebită. Toţi învăţăm bine şi suntem copii cuminţi. Liviu, elev în clasa a V-a, merge împreună cu Luciana - surioara sa mai mică, de 5 ani, la şcoala din sat prin zăpadă, vânt şi viscol, distanţă de mai mulţi km de la casă la şcoală şi invers, pe jos. Liliana şi Loredana sunt eleve de liceu în clasa a IX-a, parcurgând 15 km până în centrul satului şi apoi 40 km până la liceu.

Suntem în fiecare duminică la Biserica din satul nostru pentru că aşa am fost crescuţi. Nădăjduim în ajutorul lui Dumnezeu şi spunem asemenea Dreptului Iov: "Domnul a dat, Domnul a luat! Fie numele Domnului binecuvântat!”. Biserica din sat a făcut o colectă pentru noi, s-a umblat din casă în casă şi s-a adunat o sumă de bani. Alte familii ne-au donat material lemnos pentru reconstrucţia casei, materiale sau bani, fiecare după posibilităţi. Ştim că ceea ce a fost nu mai poate fi reconstruit în totalitate însă cu ajutorul tuturor, puţin câte puţin, trebuie să facem ceva.

Dragă Moş Crăciun, te rog foarte mult, dacă citeşti scrisoarea noastră, să te gândeşti că avem nevoie de tine. Orice dar din partea ta ne este folositor, oricât de mic ar fi.

Ne găseşti într-un sat de munte, Măgura, com. Ulma,  jud. Suceava. Poţi să-l cauţi pentru detalii pe preotul nostru din sat Costel Lucian Chimiuc la tel. 0746.063.100 sau fax 0230 57 49 41.

Dacă ai nişte bănuţi pentru noi poţi să ne trimiţi în contul Parohiei: PAROHIA ÎNĂLŢAREA DOMNULUI ULMA COM. ULMA NR. 65 JUD SUCEAVA COD FISCAL 10425475 CONT RO96 RNCB 0241 0230 4239 0001 BCR RĂDĂUŢI

Dragă Moş Crăciun, dorim ca de aceste sărbători să ne bucurăm împreună, Naşterea Domnului, de Anul Nou şi de Botezul Domnului. Îţi mulţumim mult şi îţi urăm un călduros LA MULŢI ANI!

Cu drag,

Liliana, Loredana, Liviu şi Luciana

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scrisoare către Moş Crăciun.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scrisoare către Moş Crăciun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei