Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 nov 2010 - Anul XV, nr. 280 (4571)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A fi sau a nu fi

“Comunismul e un cancer social, unde se instalează, rămâne pustiu”

Petre Ţuţea

 

Duminică, 28 noiembrie a.c. în Basarabia, electoratul este chemat la urne. Basarabenii din afara hotarelor îşi vor da şi ei votul. 20 de partide şi 20 de candidaţi independenţi vor să acceadă în parlamentul de la Chişinău. Întrebarea hamletiană “a fi sau a nu fi” în Parlament îi frământă pe toţi cei care şi-au depus candidatura.

Numai cinci partide au şanse reale de a ajunge în Parlament, ele sunt: PIDM, PI, AMN, PD şi PCRM.

Toate combinaţiile de culise rămân neînţelese până după aflarea rezultatelor.

Comuniştii fac o campanie violentă, nelipsind violenţa verbală şi fizică. În oraşul Comrat, aşa zisa capitală a Găgăuzei, Vladimir Voronin a făcut asistenţa care venise să îl asculte „nesimţiţi”. A fost scânteia care a stârnit mania celor jigniţi. Găgăuzii s-au dezis de Voronin, pierzând câteva zeci de mii de voturi, o şansă în plus pentru AIE. Un alt incident s-a petrecut în satul Costeşti, unde Irina Loghin a fost lovită de către un localnic cu o piatră peste mână, se vede că acelui spectator nu i-au plăcut cântecele româneşti, limba română.

Comuniştii au preluat scenariul PPCD care şi-au pus la cale răpirea lui Vlad Cubriacov pentru a învinui Alianţa pentru Integrare Europeană. Arthur Resetnicov, fostul şef al Serviciilor de Informaţii Secrete în timpul guvernării lui Voronin şi-a înscenat propria răpire. El este candidat pe lista Partidului Comunist pentru Parlament.

Voronin practică terorismul electoral prin postul de televiziune NIT, ziarele “Comunistul”, “Nezavisimia Moldova”, “Moldova Suverană”. În preajma lui Voronin se află cei mai înverşunaţi duşmani ai României. Ei sunt: Stati, Valeriu Reniţă, Starâş, Reideman, Zagorodnâi, Thakiuc, Mâşin, Iov, acestora li se adaugă Iurie Roşca liderul PPCD.

Voronin le propune celor care nu le place “limba moldovenească” să plece unde văd cu ochii, acoliţii săi cer ca limba rusă să fie limbă de Stat.

Comuniştii mai au adepţi, un caz ieşit din comun este şi acesta, după douăzeci de ani de la declararea independenţei Basarabiei, în satul Gaşpar, la Şcoală s-a deschis “Muzeul Armatei Sovietice”, şi se sărbătoreşte cu fast “Ziua Biruinţei” (Deni popedi), semn că ideologia comunistă mai tulbură creierele.

Ziua de 28 noiembrie, ziua alegerilor, ziua izbăvirii de rău, de recâştigare a demnităţii, spuneţi nu cicatricelor comuniste, trăiţi liberi. Votaţi demnitate.

Mihai Sultana Vicol

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fi sau a nu fi.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A fi sau a nu fi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei