Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iun 2010 - Anul XV, nr. 127 (4418)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce ni-l omorâţi, încă o data, pe Ionuţ?

Stimată redacţie, dragi cititori, speram ca imensa durere provocată de faptele acestui „neinspirat purtător de sutană” să o trăim în familie, luând-o ca pe o încercare a lui Dumnezeu.

Am fi dorit să nu ne mai provoace încă o rană în suflet, dar vedem că insistă, cu neruşinare, să întineze memoria copilului nostru Ionuţ, pe care l-am pierdut în 1995 şi dintr-o durere, fără margini, am fost în stare „să mutăm o jumătate din muntele Păltiniş”, la altitudinea de 1.426 m., pentru a se putea crea acel platou montan unde, cu imense greutăţi şi sacrificii umane, materiale şi financiare (mai avem de restituit credite de 4,7 miliarde lei vechi) s-au ridicat construcţiile monahale, ce se pot observa astăzi.

În toţi cei trei ani de muncă şi de zbucium nici una dintre feţele bisericeşti din judeţ nu a venit măcar în vizită, am fost singuri şi ne-am chinuit cu asigurarea utilajelor, a materialelor, transportul muncitorilor tocmai din zona Fălticeniului (nu am lucrat cu societăţi comerciale, pentru a nu avea reproşuri) cât şi cu asigurarea hranei pentru aceştia. Totuşi, a trecut o faţă bisericească, care venea de la sfinţirea unui aşezământ din zonă, dar era prea îmbujorat să coboare din maşină la amărâţii de noi care înotam prin noroi în cizme de cauciuc. Acesta a preferat să întoarcă capul în partea cealaltă şi a trecut ca vântul cu maşina. Asta e viaţa, vorba proverbului românesc : ”boii ară şi caii mănâncă”…

 

A fost însă Arhiepiscopul de Alba Iulia, Înalt Preasfinţitul Andrei şi episcopul Ioan al Harghitei şi Covasnei, care ne-au mulţumit pentru dăruirea noastră creştinească şi ne-au binecuvântat să avem ajutorul lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului în tot ceea ce facem.

De la sfinţirea locului pentru construcţia mănăstirii nu ne-a vizitat nici o faţă bisericească de la judeţ dar acum se reped ca ”lupii flămânzi” după pradă, nu ştiu de ce au nevoie de averi, doar astea rămân pe pământ, nu-i aşa că: noi nu trebuie să adunăm comori pe pământ „unde moliile şi rugina le strică” aşa cum am învăţat la biserică, când eram copii ? S-or fi schimbat învăţăturile Sfintei Evanghelii după Matei ?

De ce nu mai poate sluji ca preot la mănăstire „Haralambie”? Pentru că a murdărit harul preoţiei, cu încălcareacelor 10 porunci dar cea mai gravă încălcare, este prădarea mănăstirii, împreună cu maicile.

Din păcate, aceşti indivizi prost crescuţi, neexperimentaţi în cele monahale şi-au permis să sustragă din biserică foarte multe icoane, au desfiinţat chiar un paraclis, care era la etajul I din corpul administrativ, luând toate icoanele din paraclis, iar suportul catapetesmei l-au aruncat pe balcon, la etajul I. De asemenea, au luat icoanele de argint-aurit, care erau în faţa altarului. Pe lângă faptul că a prădat mănăstirea, a mers până acolo încât a prădat-o şi pe Maica Domnului, luându-i lănţişorul cu bijuterii de la gât şi cutiile cu Sfintele Moaşte. Din corpurile sociale ale mănăstirii şi din magazii au luat bunuri (alimente, veselă, cazarmament, cuptorul de pâine, covoare şi metraje).

Ei au recunoscut în faţă unor persoane, prezente la mănăstire, în seara zilei de 12 aprilie 2010, dar şi în faţa angajaţilor de la Postului de Poliţie Panaci şi chiar, ulterior, în faţa noastră şi a oficialilor de la Arhiepiscopie, că bunurile luate de ei s-au primit la mănăstire de când slujeşte preotul acolo şi consideră că sunt bunuri personale, aduse pentru ei şi de aceea le-au luat.

Ulterior, fiind sfătuit, probabil de un avocat, a adus o parte din bunuri la mănăstire, însa nu le-a adus pe toate, cele mai valoroase au rămas dispărute.

Indiferent de hainele pe care le poartă, fiecare om trebuie să răspundă pentru faptele sale în faţa lui Dumnezeu cât şi în faţa legii, care este valabilă pentru toţi.

 

Nu dorim ca munca noastră să fie denigrată şi exploatată decei care nu ştiu să o preţuiască, de aceea, ne-am consultat cu ceilalţi membrii ai asociaţiei şi am hotărât următoarele: să creăm un centru spiritual ortodox în care se vor putea găzdui, pe perioada vacanţei, elevi şi studenţi ai şcolilor teologice ortodoxe din România, mai ales cei fără posibilităţi să plece undeva în vacanţă iar unul din corpuri va avea destinaţia de cămin pentru bătrânii singuri şi pentru copii orfani, masa şi cazarea va fi gratuită ! Vrem ca munca familiei noastre şi a celor care ne-au ajutat să fie folosită în scop de binefacere în memoria copilului nostru Ionuţ.

Nu dorim ca în lăcaşurile monahale să se prolifereze ura, duşmănia, blestemul, pizma şi alte păcate, propovăduite de necalificaţi în teologie. Tocmai de aceea, dorim ca la altar să slujească un preot cu pregătire teologică ortodoxă şi cu experienţa necesară slujirii într-un lăcaş monahal, unde trebuie să se aştearnă un stil de viaţă pios, cu ascultare şi respect faţă de haina monahală.

 

Aşa cum un medic chirurg nu poate opera corpul uman fără pregătire temeinică de specialitate, tot aşa nici un preot, care este „doctorul sufletului omenesc”nu poate sluji fără o temeinică pregătire teologică.

La ora actuală, biserica mănăstirii de la Catrinari, datorită acestui călugăr Haralambie, a devenit un loc de unde sunt batjocoriţi cei care au construit-o, un loc din care se lansează blesteme de tot felul şi tot felul de ritualuri, care nu sunt permise de credinţa creştină ortodoxă adevărată.

Aceste nenorociri, care s-au abătut la mănăstire, le putem pune, parţial, pe seama lipsei totale de pregătire teologică (preotul Haralambie nu are nici măcar seminarul teologic) şi nici experienţa necesară slujirii într-un altar la mănăstire (este un salt prea mare de la turma de vaci…..unde a lucrat înainte şi slujirea la altarul bisericesc).

 

În viaţa noastră, am fost în multe biserici şi mănăstiri, dar nu am întâlnit atâta dezbinare făcută de acest nefericit purtător de haină monahală. Dacă aşa a minţit în toate spovedaniile pe care le-a făcut ar trebui să dezbrace veşmântul de preot, pentru că astfel compromite pe toţi preoţii şi călugării care, cu credinţă, smerenie, sinceritate şi har, slujesc Biserica Ortodoxă.

Din păcate, tot acest călugăr Haralambie şi-a permis să facă plângere la poliţie, pentru ca cei care au trudit şi au construit acest complex monahal să fie izgoniţi de la mănăstire. Cine poate să îngrădească dreptul unui creştin să meargă la biserică ? Probabil că, acum, când are de toate şi nu mai poate de bine, a căpătat curaj….aşa cum spune o zicală din popor: „râma când face ochi muşcă mai rău decât şarpele….”

 

Rugăm pe toţi preoţii adevăraţi să se roage pentru noi, în aceste momente de cumpănă, pentru a ne putea păstra credinţa, deoarece faptele acestui purtător de sutană, care are şi susţinere, ne-au îngrozit şi ne-au tulburat. Sunt mii de preoţi adevăraţi, care ar fi în stare să facă sacrificii supreme pentru păstrarea credinţei ortodoxe, cărora le mulţumim şi ne cerem iertare pentru gustul amar pe care-l avem pentru unii slujitori care nu au ce căuta în cadrul bisericii ortodoxe române, întrucât distrug credinţa ortodoxă şi fiinţa umană.

Cu nădejdea că Bunul Dumnezeu şi Sfânta Fecioară Maria este întotdeauna cu noi, vă aşteptăm, cu drag, pe 2 iunie 2010, la hramul mănăstirii, de Sărbătoarea „Sf. Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, ocrotitorul mănăstirii noastre, mănăstire situată în satul Catrinari, nr.121, comuna Panaci, judeţul Suceava.

Am scris toate acestea, ca drept la replică la „închipuitele cereri de iertare”scrise în ziarul „Monitorul de Suceava” de preotul ieromonah Haralambie. Iertare, trebuie să ceară fiecare Bunului Dumnezeu, iar organele în drept să-i evalueze faptele celor învinuiţi şi să dispună în consecinţă.

 

Cu stimă,

Familia Gheorghe şi Stela Acatrinei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce ni-l omorâţi, încă o data, pe Ionuţ?.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
De ce ni-l omorâţi, încă o data, pe Ionuţ?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei