Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 feb 2010 - Anul XV, nr. 27 (4318)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Nimeni şi nimic nu ar trebui să stea în calea educaţiei şi bunului simţ

În absenţa oricăror înlocuitori ai Daciadei şi Cântării României, educaţia generaţiei actuale a rămas pe mâna cui vrea sau cui mai poate face ceva sub stindardul partidului aflat la putere. Cine mai poate defini corect termenul educaţiei? De mai bine de 20 de ani, formarea tinerei generaţii este mărul discordiei politice. Cu 6% din PIB şi recomandarea guvernamentală de a nu se mai organiza festivaluri şi zile ale oraşelor şi comunelor cu bani de la bugetul local, şansele sunt minime de a mai atrage tinerii spre valorile pozitive ale unei societăţi cu adevărat sănătoase şi armonioase. Oare nu ştie premierul că această contribuţie a fost mai tot timpul mai mult simbolică sau inexistentă?!
Cu toată criza care ne bântuie şi cu care suntem ameninţaţi zi de zi prin toate mijloacele de informare, s-a putut organiza şi desfăşura şi în acest an a III-a ediţie a “Programului Naţional Extraşcolar de Vacanţă SERBĂRILE ZĂPEZII” 2010, în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Cu sprijinul nefinanciar dar material al Primăriei şi Consiliului Local, precum şi cu contribuţiile sponsorilor inimoşi (S.C. CALCARUL S.A. Pojorâta, S.C. Cabana SCHIORULUI, Pensiunea BUCOVINA, S.C. COSMOS-NIGA S.R.L. Câmpulung Moldovenesc), activitatea s-a bucurat de o numeroasă prezenţă a publicului dornic de distracţie, relaxare şi mişcare în aer liber (aproximativ 500 de persoane, localnici şi turişti).
Tradiţionalul eveniment al Serbărilor Zăpezii de la Câmpulung Moldovenesc şi-a asigurat continuitatea prin organizarea unui suport de conţinut specific activităţilor motrice de timp liber desfăşurate în spiritul sportului pentru toţi. Iniţiatorul programului de loisir al vacanţei de iarnă – A.S.Ş. RARĂU Suceava, alături de promotorul acţiunii - Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Suceava, au reuşit să implice alături de Şcoala “Bogdan Vodă”, Şcoala ”George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, precum şi de la Clubul Copiilor şi Casa Culturii din Fălticeni, participarea a peste 250 de copii (167 organizaţi în delegaţii şcolare).
Pe un original fond muzical asigurat de “TuŞiRomânia”, echipa tehnică de profesionişti a colaborat cu Dj-ul local voluntar dl Gabriel Gînscă, reuşind împreună să întreţină o atmosferă generală de bucurie şi distracţie pe parcursul celor trei zile însorite ale pârtiei “Runc”.
Activităţile au cuprins concursuri (de săniuţe, schi, snowboard), jocuri sportiv-educativ - recreative (alergări în saci, frânghia voinicilor, aruncarea inelelor, cursa prin tunel, punctele cardinale), precum şi alte competiţii pe zăpadă (fotbal, baschet în clăpari).
Pe lângă hazul întrecerilor şi încântarea celor prezenţi, sponsorii au făcut posibilă acordarea a numeroase premii sub formă de diplome, medalii, cupe, tricouri personalizate (oferite de A.J.S.P.T., D.S.J. Suceava şi Centrul de Informare “EUROPA” C-lung Mold., TuŞiRomânia). Logistica adecvată sezonului şi bine primitele plăcinte bucovinene însoţite de ceaiul fierbinte pe parcursul modulelor de activitate au bucurat pe toţi participanţii.
Într-o atmosferă feerică, acţiunea a culminat în jurul unui grandios foc de tabără organizat de primărie, precedat de concertul excepţional al formaţiei Deep Sistem. Seara bucovineană a continuat târziu în noapte cu o discotecă în aer liber.
Chiar dacă reprezentativitatea instituţiilor din învăţământul local nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, în sensul că nu toate au răspuns oficial acestei tradiţionale acţiuni, faptul că tinerii au venit din propria iniţiativă demonstrează dorinţa lor sinceră pentru activităţile educativ-socializante bazate pe sport în aer liber.
Pentru viitor, dorim să credem că aportul autorităţilor locale se va concretiza printr-un parteneriat eficient dezvoltării educaţiei prin acţiuni extraşcolare, ţinând cont de interesul tinerilor pentru toate modalităţile de practică sportivă şi petrecere a timpului liber şi în cadrul unor evenimente tradiţionale.

 

Primăria Câmpulung Moldovenesc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nimeni şi nimic nu ar trebui să stea în calea educaţiei şi bunului simţ.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nimeni şi nimic nu ar trebui să stea în calea educaţiei şi bunului simţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei