Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2009 - Anul XIV, nr. 285 (4271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Stop accidentelor! Viaţa are prioritate.

La orice oră din zi sau din noapte, indiferent de anotimp, de îndată ce ieşim din casă, ne trezim în iureşul circulaţiei rutiere. De aceea, se impune cunoaşterea şi respectarea unor reguli de circulaţie de la cea mai fragedă vârstă, deoarece copiii reprezintă categoria socială care trebuie supravegheată mai mult de părinţi, de cadre didactice şi monitorizată îndeaproape de poliţie.
În acest sens, o mare responsabilitate revine educatoarei, învăţătoarei, pentru a oferi copiilor prin activităţile desfăşurate cunoştinţe în domeniul prevenirii accidentelor.
Colaborarea dintre grădiniţă, şcoală şi poliţie o reprezintă lansarea parteneriatului „Stop accidentelor! Viaţa are prioritate” ce are drept scop învăţarea unor reguli de circulaţie şi prevenirea accidentelor în rândul copiilor.
Am iniţiat acest proiect de colaborare pentru a pune bazele necesare integrării în viaţa socială precum şi a unor reguli de securitate personală, protejarea copiilor de accidente prin cunoaşterea regulilor de circulaţie rutieră. Preşcolarii şi şcolarii cuprinşi în acest parteneriat vor învăţa de la poliţişti reguli de circulaţie, cauze care duc la producerea accidentelor şi modalităţi de a evita aceste accidente, cunoaşterea locurilor de joacă şi respectarea regulilor de circulaţie în apropierea lor, consolidarea deprinderilor corecte de circulaţie, sistematizarea şi aprofundarea cunoştinţelor cu privire la educaţia rutieră.
Copiii de la Grădiniţa pregătitoare “Piticot” Adâncata, educatoare Doina Grosu, şcolarii de la clasa I, institutor Lavinia Palaghianu şi agentul de poliţie Cătălin Haucă au colaborat în cadrul parteneriatului încheiat între grădiniţă, şcoală şi poliţie, au împărţit inimioare cu diverse sloganuri care să-i determine pe conducătorii auto să reducă viteza, protejând vieţile omeneşti şi evitând accidentele pe drumurile publice. Copiii i-au rugat pe şoferi să circule cu mai multă prudenţă în dreptul şcolilor şi al spaţiilor de joacă. Dacă la primele întâlniri cu poliţiştii copiii au fost reticenţi, pe parcursul desfăşurării activităţilor au înţeles că aceşti poliţişti le vor doar binele şi veghează pentru liniştea lor.
Consider că cele mai adecvate mijloace de realizare a educaţiei rutiere reprezintă, de fapt, o sarcină profesională care trebuie îndeplinită de către fiecare cadru didactic în vederea protejării micului pieton.

Educatoare G.P.N. ”Piticot” Adâncata, Doina GROSU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stop accidentelor! Viaţa are prioritate..
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Stop accidentelor! Viaţa are prioritate.3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei