Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iun 2009 - Anul XIV, nr. 134 (4120)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doi dascăli şi copiii lor au adus „Premiul cel Mare” la Humor

În zilele de 6 şi 7 iunie s-a desfăşurat la Bucureşti Festivalul Internaţional de teatru pentru elevi ,, George Constantin”, Ediţia a XI-a, sub egida MECI, Casei Corpului Didactic Bucureşti, Palatului Naţional al Copiilor ş.a.
Din peste 120 de formaţii înscrise în concurs, au fost selectate 25 de echipe de teatru care au fost invitate să prezinte spectacole pe scena Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti, în faţa unui juriu format din actori şi regizori de renume ai teatrului şi filmului românesc. Premiul cel mare a revenit formaţiei de teatru de la Clubul Copiilor din Gura Humorului, în parteneriat cu Şcoala Nr.1 din Gura Humorului.
Cei care s-au preocupat cu dăruire de pregătirea micilor artişti sunt d-na institutor Paraschiva Cardasim şi d-nul profesor Gheorghe Solcan. Copiii Filip Cardasim, David Cardasim, Diana Rotar, Adrian Grabovschi, Andrei Paşcovici, Robert Ungureanu, Daria Gheorghiu, Paul Croitoru şi Adrian Prodan, elevi, cu o excepţie, în clasele I- IV, au încântat asistenţa interpretând un fragment din piesa ,, Dănilă Prepeleac”( după Ion Creangă ). Textul versificat aparţine d-lui Gheorghe Solcan, autorul cărţii ,,Ion Creangă. Joc şi spectacol.Teatru pentru şcolari”, Editura Muşatinii 2007.
,,Actorii” Filip Cardasim şi David Cardasim sunt fiii d-nei institutor Paraschiva Cardasim şi Diana Rotar este verişoara celor doi fraţi. Toţi trei au avut roluri consistente în piesa mai sus amintită.
Filip Cardasim, elev în clasa a II-a, în clasa mamei sale, de la Şcoala Nr. 1, a primit premiul cel mare pentru rolul principal masculin, pentru rolul lui Dănilă din piesa ,,Dănilă Prepeleac”.
Butaforia a fost realizată de domnul Radu Hlaghi. Colaborarea celor doi dascăli care au format, împreună cu copiii, o echipă performantă, ne bucură, fiind pentru noi, care, am preţuit cartea şi am respectat şcoala, un semnal de revenire la normal.
Mesajul lor la un Festival Internaţional, acum când şi noi facem parte din UE, a fost exprimat de d-nul Gheorghe Solcan la premiere ,,Creangă a trăit, trăieşte şi va trăi!” Este bine să intrăm în Europa cu ce avem noi mai bun. cu obiceiuri, tradiţii, şi, de ce nu, cu marii noştri clasici.
Ne bucură orice succes al copiilor noştri, cu atât mai mult, cu cât, în ultima vreme, viaţa lor artistică pare să ne amintească de titlul ,,locul unde nu se mai întâmplă nimic”, dacă ne referim la teatru.
Celor doi educatori li se potriveşte elogiul adus de poetul Dimitrie Anghel florii de măgheran, care trece neobservată având culoarea cenuşie ( mai mult decât modestă). Multă lume nu ştie că măgheranii ,,ascund atâta parfum şi poezie”.
Le mulţumim ,,măgheranilor” noştri colegi că ne-au făcut, împreună cu micii artişti, bucuria ,,Premiului cel Mare”.
Astfel se alătură efortului edililor la scoaterea noastră din anonimat.

Profesor Viorica Lavric

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi dascăli şi copiii lor au adus „Premiul cel Mare” la Humor.
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi dascăli şi copiii lor au adus „Premiul cel Mare” la Humor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei