Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetaşii suceveni în acţiune - Cu „trenul foamei” spre Marea Unire

C-un rucsac în spate, un sac de dormit şi-un izopren, gata de îndurat un drum de vreo nouă ore cu "trenul foamei", noi, cercetaşii Centrului Local Suceava, am pornit vineri, 28 noiembrie, spre Festivalul Naţional "Unitate si Prietenie" din Alba Iulia, ediţia a 11-a, pentru a ne arăta marele devotament faţă de patrie şi interesul faţă de evenimentul care a schimbat istoria ţării. Văzut ca una dintre cele mai complexe întâlniri naţionale cercetăşeşti, ediţia din acest an nu a fost una diferită de cele din anii precedenţi, poate doar una care a contrazis mai bine decât celelalte spusele de mai sus. Ideea de bază a fost sărbătorirea a 90 de ani de la Marea Unire, dar activităţile din cadrul festivalului au avut, de fapt, scopul de a lega noi prietenii între cercetaşii din diferite oraşe.

S-au organizat activităţi colective, aşa-zisele ateliere, care au mers pe ideea de lucru în comun şi ajutor reciproc. Comunicare prin culoare, Salvascout, Momente delicioase, Scufundare în Teatru, Secretele POI-ului din Noua Zeelandă, GPS, Origami, Board Games, Pac-pac, sunt câteva dintre numele numeroaselor activităţi din cadrul programului, activităţi pe care, însă, nu am avut oportunitatea să le alegem după bunul plac. împărţirea cercetaşilor pe grupe a fost făcută aleatoriu, prin tragere la sorţi, urmând ca persoanele nemulţumite de ce au extras să facă schimb între ele, metodă care a sugerat ideea de sociabilitate. Festivalul s-a desfăşurat în decursul a patru zile şi trei nopţi, timp în care am fost cazaţi în incinta sălii de sport a Colegiului "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia. Cu toate că, teoretic, prima zi a festivalului a fost vineri, 28 noiembrie, mulţi cercetaşi au sosit şi s-au înregistrat abia vineri seară sau chiar sâmbătă dimineaţă - cazul nostru - în principal din cauza distanţei mari de parcurs şi a rapidităţii mijloacelor de transport disponibile. Cei care am ajuns a doua zi am ratat festivitatea de deschidere şi înscrierea la activităţile din cadrul primei sesiuni, însă ne-au fost păstrate câteva bilete pentru sesiunile II, III şi IV ale atelierelor, ultimele două având loc în următoarea zi, fiecare desfăşurându-se pe parcursul a trei ore, în diferite locaţii. Tot sâmbătă a avut loc un târg de prezentare a centrelor locale instalat în interiorul Cetăţii Alba Carolina, care a avut ca scop atragerea atenţiei celorlalţi participanţi asupra particularităţilor centrelor locale, a importanţei şi acţiunilor acestora din ultimul timp. De asemenea, expunerea portului popular şi prezentarea specificului zonei de provenienţă au constituit o parte a manifestării.

Înscrierile la următoarele ateliere s-au făcut în aceeaşi seară, când seniorii, adică cercetaşii peste 18 ani, au primit invitaţii de la membrii organizatori pentru a petrece o seară în afara sălii de sport, împreuna cu liderii cercetaşi. Ziua de 30 noiembrie a presupus desfăşurarea celorlalte două sesiuni de activităţi şi a festivităţii de închidere, urmată de o «Fiesta». 1 decembrie, ziua naţională şi principalul motiv pentru care am mers la Alba Iulia; a fost sărbătorită cu un moment de imagine, o prezentare a 90 de ani de istorie în nouă minute şi o campanie de promovare intitulată "Mari Români", chiar dacă o parte a cercetaşilor înscrişi a ales să se întoarcă acasă încă de luni dimineaţă.

Festivalul Naţional "Unitate şi Prietenie", înfiinţat în urma vizitei primite de cercetaşii din Centrul Local "Axente Sever" din partea unor prieteni cercetaşi din ţară, sosiţi la Alba Iulia acum mai bine de 10 ani, adună acum exploratori, seniori şi lideri din mai bine de 20 de centre locale din ţară, care vin an de an la Alba Iulia să sărbătorească împreună Marea Unire de la 1918, să înveţe lucruri noi şi să îşi facă noi prieteni cercetaşi.

 

Larisa Brînză-Gheghe
Clasa a XI-a A, C.N. „Ştefan cel Mare” Suceava
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetaşii suceveni în acţiune - Cu „trenul foamei” spre Marea Unire.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cercetaşii suceveni în acţiune - Cu „trenul foamei” spre Marea Unire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei