Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concert în satul bunicului

Ciudate mai sunt zarurile pe care soarta le aruncă pentru a croi destinul întâmplărilor şi al oamenilor!

Cu ani în urmă, Ionuţ Zamfir, din satul Şcheia (judeţul Suceava) a reuşit să ajungă în SUA şi să-şi facă un rost. Cum era mare iubitor de muzică, asta şi datorită prof. C. Belciug, nu i-a fost greu să ajungă cântăreţ şi să se împrietenească cu o soprană din California, Lorraine Hinz Walsh.

Mare le-a fost surpriza şcheienilor, când, într-una din zilele lunii februarie, au auzit că Ionuţ s-a întors în sat, însoţit de o frumoasă şi talentată americancă. Uimirea a luat proporţii când, ajutat şi încurajat de unul dintre preoţii satului, Cezar Onesim, locuitorii acestuia au fost invitaţi la un concert de muzică clasică.

Astfel, în ziua de 1 Martie, la Sala Amfiteatrului de la Conacul Domnesc, un popas admirabil de plăcută petrecere a timpului liber, şi în prezenţa primarului din localitate, a câtorva medici şi a mai multor profesori de muzică din Suceava, spectatorii au ascultat pagini memorabile din operele unor compozitori celebri („Ave Maria” de Caccini / Mercurio, „The Prayer” de David Foster, „Song to the Moon” de A. Dvorak, „O, mio bambino caro” din opera „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, „Summertime” de George Gershwin, „Poem” de D. Şostakovici, „Meditaţie” de Jules Massenet, „Sonatina” de L.Kohler, „Sonata” Op.49, nr.2, de L.van Beethoven, „Tarantela” de David Popper, „Arie şi dans” de Heitor Villa-Lobos).

Printre artiştii care au fost invitaţi să concerteze aici se afla şi tânărul elev din clasa a VIII-a la Colegiul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Laur Hreniuc, cunoscut mediilor muzicale din România şi străinătate prin concertele pe care le-a dat cu Mariana Nicolesco la Bucureşti, Brăila, Braşov, Palermo, etc..

Laur decisese să meargă la Şcheia nu doar pentru concert ci şi din dorinţa arzătoare de a-şi revedea tatăl şi bunicul, pe Gheorghe Cărăruşă, al doilea preot al satului.

A început concertul... Lorraine Hinz Walsh cântă acompaniată de Ionuţ Zamfir la violoncel, prof. Constantin Belciug la violoncel, prof. Ionuţ Ciubotaru la pian, ş.a..

Apoi, la pian s-a aşezat Laur şi a interpretat pagini renumite din Chopin şi Liszt.

Când a terminat şi sala a izbucnit în aplauze, ochii lui radiau de strălucire. Era flacăra victoriilor dobândite greu, după ani de muncă. Când însă şi-a rotit ochii prin sală pentru a vedea cum se manifestă tatăl şi bunicul, lumina din priviri a pălit, iar o lacrimă abia observată s-a strecurat printre gene. Tatăl şi bunicul nu erau în sală. Bucuria copilului s-a frânt brusc...

Cea mai severă lecţie, pe care i-o predase bunicul preot, l-a maturizat pe nesimţite.

Întâmplarea povestită aici rămâne fără de sfârşit sau mai bine, fiecare să-i găsească o încheiere...

Prof. Ştefan Hreniuc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert în satul bunicului.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concert în satul bunicului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte