Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2008 - Anul XIII, nr. 6 (3687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Să nu ne uităm istoria

Pe 30 decembrie 2007 s-au împlinit exact 60 de ani de la proclamarea Republici Populare Române, mai precis au trecut 60 de ani de când a fost „acceptată abdicarea de către poporul român” a M.S. Mihai I de România. După Revoluţia din Decembrie ’89, puţin s-a discutat despre semnificaţia actului 30 decembrie 1947, cu toate că faptele care s-au produs în acea perioadă au schimbat radical imaginea României şi implicit a noastră, a românilor. Multe dintre persoanele care au trăit acele momente zbuciumate din decembrie ’47 ştiau că perioada de glorie a noastră, a românilor, a apus, şi va urma un traseu plin de capcane şi de nenorociri pentru România. După Revoluţia din 1989, când se cunoştea în mod clar că ceea ce s-a întâmplat în 30 decembrie 1947 s-a făcut în împrejurări forţate, iar Regele Mihai a semnat abdicarea fără să se consulte cu poporul, România trebuia să îşi ia în mod normal cursul şi rolul de monarhie constituţională, aşa cum era ca stat înainte de 1947. Nu s-a întâmplat acest lucru. România îşi continuă mai departe drumul început de dr. Petru Groza şi preluat de Ion Iliescu.

Din istorie se ştie că regele este unsul lui Dumnezeu şi veghează asuprapoporului sau, iar atunci când mazileşti un rege sau îl forţezi să plece dinacea ţară, Dumnezeu se supără pe poporul care nu a avut grija de conducător,de rege, şi îi pedepseşte ani buni. Chiar dacă nu ne mai putem schimba istoria noastră, avem cel puţin obligaţia morală să nu o uităm.

Dan Acibotaritei

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Să nu ne uităm istoria.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Să nu ne uităm istoria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocăniţă muntenească 1kg pulpă de viţel100ml ulei3 cepe potrivite2 morcovi mari500g cartofi2 ardei graşi roşii400g roşii în bulion1 lingură pastă de tomate2 foi de dafinun vârf de cuţit nucşoară1 linguriţă rasă cimbru 1 leg. pătrunjel± sare, piper ... Citeşte