Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2016 - Anul XXI, nr. 282 (6395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


C-aşa-i trendu’ din bătrâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se exagerează, aşa cred. Se strânge involuntar o sumă frumuşică de exageraţiuni, care loveşte solemnitatea la temelie şi duce pe calea scurtă la maimuţăreală.

Ştiţi la ce mă refer? La prea multele steaguri tricolore – înfipte la geamul casei sau al automobilului – care fac un fâl-fâl cam deplasat prin aer. Şi mai cu seamă la prea multele ii tradiţionale, îmbrăcate ostentativ de Ziua Naţională. Ii cu motive populare, care fac trimitere la fauna şi flora patriei noastre, cusute cu aţă roşie, neagră şi verde.

Mult prea multe şi mult prea fals purtate, cu un aer afectat total nepotrivit la aceste straie care pretind firescul. Pe cele mai multe dame, iile şed ca pe gard. Sub unele, silicoanele pârâie a explozie. Dar văd că nici bărbaţii nu se sfiiesc să le îmbrace. Aşa e trendul din bătrâni.

Rareş Bogdan – pe care nu-l ştim ca pe un răsfăţat al capacităţilor intelectuale, ci ca pe un răsfăţat al patriotismului de operetă televizată – s-a înfăţişat în emisiunea lui într-un fel de suman miţos, de cioban-şef la o megastână. Patru oi şi-au dat probabil viaţa pentru ţoala lui, coborâtă de pe piscul înzăpezit al munţilor. De sub suman, se iţeau sacoul, cravata şi nelipsita batista din chept, plină şi ea, nu mă îndoiesc, de muci patriotici. Pun rămăşag că Rareş ăsta până şi pe plaja de nudişti se prezintă la cucu’ gol, dar cu batista lipită de pectoralul său frumos împăroşat. Un căciuloi de oaie şi o păreche de opinici îi mai lipsesc, ca să fie confundat cu un bade Cârţan confiscat de pe un podium de prezentare de modă, la Milano sau la Tokyo. Dar oare Tommy Hilfiger sau Calvin Klein produc opinci? Dacă nu, trebuie să se apuce neîntârziat.

Ca la multe alte exagerări, punctul culminant nu s-a atins. Se vor face acuşi pijamale tricolore şi sutiene cu motive copiate de pe iile româneşti. Izmene şi chiloţi fini. Şi megagogoşari. Apoi, într-o bună zi, aceste straie vor trece în umbră. Şi vor veni alte caraghioslâcuri la rând. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului C-aşa-i trendu’ din bătrâni.
 Vizualizări articol: 1770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
C-aşa-i trendu’ din bătrâni4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu orez şi hrişcă (de post) Pentru aceia dintre noi care consideră cam fad gustul sărmăluţelor de post, această combinaţie va aduce un plus de aromă interesantă, cu tentă de nucă sau de carne. Aceste sărmăluţe sunt foarte săţioase şi, spre deosebire de cele obişnuite, nu... Citeşte