Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 nov 2016 - Anul XXI, nr. 273 (6386)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Mari actori sau drumul de la „maestru” la „maistru”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi actorii ăştia, care se străduie cam brownian pe scena noului teatru din Suceava, l-au avut profesor în facultate pe Emil Coşeru. Mare profesor, mare actor, privit ca un zeu de aspiranţii la scândura scenei. Cum, chiar n-aţi auzit de acest Coşeru? Nu-i nica, vă ajut eu să-l identificaţi. Ultimul lui rol de imens succes poate fi urmărit la televiziune, în reclama pentru berea „Noroc”. Unde interpretează – magistral, cu un fantastic har - partitura de mare fineţe psihologică a maistrului, care se pricepe să scoată ce-i mai savuros din hameiul special cultivat. Un hamei chiar mai cultivat decât maestrul Coşeru.

Un alt mare actor român este Teodor Curban, pe care-l ştim din „Aferim” şi alte filme româneşti. Cu toate astea, nu în „Aferim” interpretează el epocalul său rol care-l defineşte. Ci în reclama pentru „salamul de Sibiu”. Unde laudă şecspirian respectiva haleală, o molfăie cam mitocăneşte şi ne zice la urmă că „lucrurile bune au nevoie de timp”. O frază care sună ca o mică râgâitură filozofică, de zici că-i slogan electoral. E nevoie de multă răbdare de spectator, ca să digeri aşa ceva.

De neînţeles este coborârea benevolă a celor doi de pe treapta pe care şi-au câştigat-o în ochii publicului. Bani au amândoi, har domnului, mai ales Curban, care e şi abonat la premii. Să fii profesor la universitate, şi tu să apari în reclamă pentru bere... Şi nu orice bere, ci borşul ăla de “Noroc”. Să fi promovat un whisky vechi de 20 de ani sau un coniac franţuzesc, n-aş fi avut nimic de boscorodit…, dar berea „Noroc”...

La fel şi celălalt... Să te umpli de premii pentru filme şi tu să faci reclamă la crăpelniţă. Să fi făcut publicitate la un automobil, n-aş fi avut nimic de boscorodit. 

Care este pilda pe care cei doi o transmit tinerilor la început de meserie actoricească? Una singură: că marele regizor al vremurilor noastre este Banul. Doar de sfaturile lui scenice se cuvine actorul să asculte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mari actori sau drumul de la „maestru” la „maistru”.
 Vizualizări articol: 1918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 15 voturi
Mari actori sau drumul de la „maestru” la „maistru”4.4515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Calculili noastre spun ca... trimis de
(25 nov 2016, 09:09:28
...un actor debutant , din cei cu cas la gura , in cel mai bun caz ( asta presupune sa-i cada tronc cuiva mare dintr-un teatru si sa prinda vreun rol de strajer mut ) are exact salariul minim pe economie. Impozitat. Atentie , nu mediu ci minim si impozitat. Ca atat ii ofera teatru' respectiv.Si vorbim de Bucuresti . Si asta va continua -dupa cum iti e norocu' bata-l vina - in varianta optimista vreo cativa anisori , iar in cea pesimista pana la adanci batranete.
In situatia in care anual ies de pe bancile IATC-ului ( sau cum s-or mai fi numind acum) cam 700 de viitori actori , iar sistemul inghite de 10 ori mai putin , restu' se decurca dupa cum il taie capu' recte reclame , teatre alternative.etc etc
Hai totusi sa nu le taiem capul ca s-or apucat acu de reclame.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei