Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 sep 2016 - Anul XXI, nr. 213 (6326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Niciun sucevean nu mai trebuie să moară în accident de căruţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

N-a fost nicio surpriză pentru mine - cel care adeseori am abordat subiectul de faţă -, să citesc în „Monitorul de Suceava” despre aportul pe care căruţele îl au la suma de accidente mortale din judeţul nostru. Se dovedeşte că ceea ce s-a dorit a fi un act de toleranţă rutieră este tot mai mult o inconştienţă.

Căruţele nu mai au ce căuta pe drumurile ţării, începând cu acelea europene. O dată pentru totdeauna, prezenţa lor trebuie curmată. Se va lăsa cu lacrimi la început, dar circulaţia lor nu mai poate fi admisă, sub niciun motiv. Îl chem pe preşedintele Consiliului Judeţean să ia măsuri drastice. Gata, ajunge, niciun sucevean nu mai trebuie să moară în accident de căruţă! Gata cu aceste vehicule feudale, al căror loc e doar la muzeu! Să le dăm tuturor un exemplu!

Am mers weekendul trecut cu vechea mea tărăboanţă „Skoda Felicia” pân’ la Piatra Neamţ şi înapoi. Căruţe, cât cuprinde. Unele conduse de leliţe proaste ori bete, care spărgeau seminţe; altele mânate de puştani de 12 sau 13 ani. Muieri cu copchii în braţe şi moşnegi ameţiţi de soare şi rachiu stăteau pe scândurile din spate ca nişte cioroi pe crăci. Din spate şi din sens opus, maşini pline de draci ori tiruri masive ca nişte blocuri de locuinţe cu trei niveluri. Din când în când, câte un pâlc de motociclete, conduse de nişte teribilişti cu mult ardei iute băgat în fund până dincolo de plăsele.

Spuneţi şi dumneavoastră: ce noţiuni de conducere rutieră mai au şi ăştia, ca să nu mai vorbesc de absenţa oricărei măsură de protecţie, deşi eu, ca şofer, sunt belit de scalp dacă nu port centură de siguranţă? Poate că ăla care ţine hăţurile e chior sau chiar orb. Ce, îl verifică cineva? Şi atenţie, acuşi se face tulburelul, care va tulbura şi mai mult discernământul căruţaşilor!

Gata cu căruţele! Suntem suceveni, nu sălbatici!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niciun sucevean nu mai trebuie să moară în accident de căruţă.
 Vizualizări articol: 2023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Niciun sucevean nu mai trebuie să moară în accident de căruţă4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos pentru iarnă cu gogoşari şi mere Este savuros, acrişor şi dulce simultan, are o culoare portocalie superbă şi este un preparat foarte versatil. În mai puţin de o oră putem pregăti o cantitate impresionantă (8-10 litri), cu minimă cheltuială. Și peste toate, devine tot mai... Citeşte