Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 feb 2016 - Anul XXI, nr. 25 (6138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Trebuie curmate abuzurile cu automobilele de serviciu de la stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cât de curând trebuie reglementată şi problema automobilelor de serviciu de la stat, fiindcă zmeii bugetari care le utilizează au prins certitudinea că le aparţin. Ceea ce le dă dreptul să le folosească după cum cred de cuviinţă.

A devenit un lucru firesc ca viceprimarii să-şi ducă la şcoală copchiii cu maşinile de serviciu, ca directorii de regii de stat să meargă la socri sau la amante cu maşinile de serviciu, ca şefii de la finanţe să-şi poarte soţia la coafor cu acelaşi tip de locomoţie decontat de la bugetul local.

Cele mai multe sugative din acest soi costisitor nici nu se mai deranjează să-şi ducă automobilele în weekend la sediul instituţiei de care aparţin, ci le parchează direct în curtea vilei lor. E perfect aşa. Benzina gratis, uleiul gratis, piesele de schimb gratis. Să tot claxonezi de fericire „bip-bip”!

-E maşina mea, frate, ce vă freacă pe voi grija ce fac cu ea!?, par a spune cei în cauză. Când o să fiţi şi voi directori la stat, n-aveţi decât să faceţi ca mine.

Şi-ntr-adevăr, destui dintre oamenii de rând îşi zic admirativ:

-Dacă eu aş fi în locul lor, aş face exact la fel.

În acest spirit al proprietăţii abuzive, şmecherii de stat îşi şi aleg modelele pe patru roţi după pofta inimii, fără să se zgârci la banii care nu vin din buzunarul propriu şi fără a pune în cântar interesul public. Oricât ar costa un moft auto, ei şi-l permit, deşi ce motiv ar avea un şef de la Salubris, de exemplu, să-şi cumpere un jeep? Ca să latre de admiraţie câinii bagabonţi?

În ultimul raport oficial european, România tot pe la coada corupţiei a rămas. Pe primele locuri se găsesc ţările scandinave. Ţări în care, dacă cinci minute cineva foloseşte în interes personal maşina de serviciu, zboară din funcţie în minutul şase.

În schimb, în acele ţări scandinave nu e niciodată penurie de fonduri în domenii vitale, precum Sănătatea sau Învăţământul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trebuie curmate abuzurile cu automobilele de serviciu de la stat.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Trebuie curmate abuzurile cu automobilele de serviciu de la stat4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească) Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia mediteraneană, arabă, asiatică și indiană. Când nu dispunem de lămâi conservate pentru a face, de pildă, o... Citeşte