Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2015 - Anul XX, nr. 43 (5855)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Halal de noi: suntem săraci şi proşti, dar pudici!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mi-a venit câteva zile în vizită un prieten din facultate, stabilit de ani buni în Israel, la Haifa. A trebuit să-l aştept pe Aeroportul Otopeni, ca să nu-l las pradă şnapanilor de taximetrişti bucureşteni, mai sângeroşi ca două epidemii suprapuse de Ebola. A coborât dintr-o mare de bărbaţi israelieni. Ce-o fi cu ei, frate, a venit toată suflarea asta să investească în România?

M-a lămurit pe loc prietenul meu. Da, avionul de întoarcere spre Bucureşti a fost umplut cu bărbaţi evrei, mai tineri sau mai tomnatici. Au venit în România să investească, da, însă într-un fel nonconformist. Au venit să investească într-un weekend bine lungit, prin înfruptarea din două atracţii care animă capitala noastră, dar care în Ţara Sfântă lipsesc cu desăvârşire, fiind considerate business-uri ale Diavolului: jocurile de noroc şi duduile focoase contracost.

Prietenul meu a regretat că, printr-o minune ierusalimică - provenită din forţele conjugate ale creştinismului, iudaismului şi islamismului -, între pasagerii din avion nu s-au aflat Corneliu Zelea-Codreanu, A.C. Cuza, profesorul Paulescu şi alţi mari antisemiţi. Cei care susţineau că poporul nostru nu se poate dezvolta din pricina prezenţei iudaice în România.

Unde ne e dezvoltarea pe care ne-aţi promis-o, vizionarilor? Sunteţi fericiţi acum? Uitaţi-vă pe harta dezvoltării economice unde e Israelul şi unde e România cea eliberată de sub jugul iudaic! Vă convine diferenţa? Ha? De ce nu răspundeţi? V-aţi înghiţit limba? Ah, creştinilor!

Probabil că Zelea-Codreanu, Cuza şi Paulescu ar intra în pământ de ruşine, văzând şmecheria primitivă prin care astăzi românii le înhaţă fără tresărire banii evreilor, oferindu-le la schimb ruletă, poker, votcă şi grămezi pestriţe de curve. Apropo, noi băgăm o nouă taxă pe cărţi care face cultura şi mai inaccesibilă, dar prostituţia o lăsăm la liber, în voia străzii.

Halal de noi: suntem săraci şi proşti, dar pudici!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Halal de noi: suntem săraci şi proşti, dar pudici!.
 Vizualizări articol: 2878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Halal de noi: suntem săraci şi proşti, dar pudici!4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi la cuptor cu brânză și smântână la cuptor Nu a mai rămas decât o zi din această Săptămână a Brânzei ce precede Postul Paștilor, după care vom glisa încet către o bucătărie eminamente vegetală. Înainte de a vă prezenta rețeta acestei zile, să vorbim puțin... Citeşte