Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iul 2014 - Anul XIX, nr. 154 (5663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Clanul Pesediştilor şi spălătoreasa lui Borbelică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea deputaţilor din parlament, în principal cei din PSD, i-au mai arătat o dată degetul mijlociu justiţiei româneşti, nepermiţând ridicarea imunităţii unui deputat UNPR, căruia nici nu-i pronunţăm numele, dintr-o repulsie firească. DNA a cerut încuviinţarea pentru arestarea preventivă, parlamentarul în chestie fiind acuzat de trafic de influenţă.

Cerând mila colegilor, acuzatul le-a spus că „oricare dintre dumneavoastră poate fi în această situaţie.” Un apel plin de emoţie la o solidaritate specifică hoţilor şi tâlharilor. Un grai al infractorilor, care a fost imediat înţeles de membrii clanului PSD, fiindcă, da, gura păcătosului adevăr grăieşte. Oricare poate fi în această situaţie, la duşmănia pe care parlamentarii acestui partid o poartă legii.

Dar nu doar cei din PSD înţeleg că oricare poate fi în situaţia neplăcută de a rămâne cu imunitatea ridicată. Unul dintre cei în jurul cărora parlamentul a făcut anterior zid protector este udemeristicul Borbely, fost ministru al Mediului, pe care l-a impurificat cu activitatea sa infracţională. Şi ăla a rămas cu imunitatea la locul ei, deşi era acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Ca fapt divers, o să vindem un pont băieţilor cu ochi albaştri, ştiind că, la fel ca agenţii CIA, ei îşi culeg 75 la sută din informaţii din presă. Băieţi, uitaţi care e treaba! Borbelică ăsta are în judeţele Moldovei un ins pe post de spălătoreasă. Spălătoreasă din aia, pricepeţi voi, care redă curăţenia unor rufe murdare nu de bumbac, ci de hârtie. Aşa, v-aţi prins. Dreptunghiuri imprimate cu figurile unor personalităţi româneşti ca Vlaicu, Caragiale ori Cuza. Dacă o să fiţi cuminţi, o să vă zic şi cine e. Dar nu azi. Atâta mai adaug, că spălătoreasa are şi o mică acoperire consulară.

În aceeaşi ordine de idei, mi s-a părut remarcabilă intervenţia noului şef liberal, care nu de pomană e neamţ. El le-a indicat subalternilor din partidul său să voteze de-acum încolo doar pentru ridicarea imunităţii parlamentare, indiferent cine este cel acuzat de infracţiuni.

Să vedem. De la vorbă la faptă e distanţă mare în politică.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Clanul Pesediştilor şi spălătoreasa lui Borbelică.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Clanul Pesediştilor şi spălătoreasa lui Borbelică5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei