Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 apr 2014 - Anul XIX, nr. 97 (5606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Milogi români pentru Parlamentul European

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania pentru europarlamentare ne-a vopsit gardurile cu chipurile unor candidaţi care vânează binele propriu prin codrii Carpaţilor. Unii dintre ei au împuşcat şi altădată câte ceva, dar acum aspiră la al doilea, sau chiar la al treilea mandat. E dulce traiul la sânul bunicuţei Europa, care e generoasă ca orice bunicuţă. Ea se îngrijeşte şi de lefşoară, şi de alte cheltuieli. Un campion al învârtelilor pe bani europeni este Adrian Severin, „Bursucul veninos”, cum îl numea amicul nostru C.T. Popescu.

Până atunci însă, aceşti aleşi ai sorţii trebuie să treacă printr-o etapă preliminară. De aceea, stau acum cu mâna întinsă spre electorat, cerşind voturi. E un compromis obligatoriu, un compromis fără de care nu se poate. Formula de milogire în acest caz se cheamă „slogan”. Slogan electoral.

Cătălin Ivan – pesedist de seamă şi trăgător de şireturile lui Ponta - caută şi el un nou mandat în miezul bătrânului continent. Are familie grea, nevastă-sa, femeie dintr-o bucată, născându-i trei copiii deodată. Se vede că e bun de prăsilă, pesedistul. Ăsta se reproduce, nu glumeşte.

În afişele sale, Ivan apelează voturile cu un slogan ciudat: ”Mândri că suntem români”.  Un slogan care îi arată limitele. Pentru că nu văd ce legătură are mândria de a fi români cu candidatura sa pentru Parlamentul European. Mai apropiat de aspiraţiile sale ar fi fost sloganul „Mândri că suntem europeni”, nu?

Şi-apoi, mi se pare deplasată mândria asta de a fi români. De ce am fi atât de mândri de naţionalitatea noastră? Avem oare, ca popor, mai multe motive de laudă ca de pildă bulgarii sau polonii, ca să nu mai discutăm de francezi? De ce nu învăţăm lecţiile umilinţei, până om ajunge şi noi să avem o ţară unde lucrurile să funcţioneze măcar cât de cât?

Acest Ivan e foarte sărăcăcios mobilat la minte, dar sincer. El altceva vrea să spună: că e simplu să te mândreşti cu naţionalitatea română, când lucrezi în Parlamentul European. Am ghicit, Cătă?

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Milogi români pentru Parlamentul European.
 Vizualizări articol: 1415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Milogi români pentru Parlamentul European5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei