Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 mar 2014 - Anul XIX, nr. 67 (5576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Pe lume sunt mai multe Românii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Presa e deseori nu cu un pas înainte, cum ar trebui, ci cu un pas în urma evenimentelor. Abia în aceste zile îi este dezvăluită adevărata faţă a lui Mihai Vlasov, cel care cerea să i se spună Excelenţa Sa, considerându-se probabil ambasadorul Republicii Mafia în România.

Să ştiţi că nu glumesc asociindu-l cu Mafia, nu glumesc deloc. În urmă cu câţiva ani, când am avut ocazia să-i strâng mâna destul de neplăcută la atins, insul ăsta, care pe un teren de fotbal ar fi confundat cu mingea, purta... „ghetre”. Faimoasele încălţări interbelice cu care se răsfăţau mafioţii americani.

Vlasov era un maestru al combinaţiilor. Făcea şi desfăcea. A trimis-o pe favorita sa Magda Ţepoi la Bruxelles, într-o funcţie oficială, deşi aia era condamnată la puşcărie cu suspendare, pentru că s-a uns cu fonduri europene.

Basarabean de origine, Vlasov e trecut de şapte decenii de viaţă. Pe faţa lui, nu se citeşte o urmă de inteligenţă. Dar ce femei înfipte în el, ce limuzine, ce desfrâuri... Şi, normal, certitudinea că nimic rău nu i se putea întâmpla.

Jocurile de noroc au fost încadrate în rândul bolilor psihice. E vorba de sindromul „gambling”, de care unii dintre noi ştiu. În spitalele psihiatrice, există clinici de dezintoxicare pentru cei atinşi de această afecţiune. Dintre marii bolnavi de gambling îl pomenim doar pe Dostoievski. Un Dostoievski mai mic e şi acest Vlasov. Pierdea cu nepăsare milioane de euro la ruletă, poker şi barbut, doar pentru că ştia că a doua zi îi va face la loc, fără nici o dificultate.

O să închei, că n-are rost să insistăm pe marginea acestui subiect. Un singur lucru, la final: uitându-mă la acest ins din rândul celor care manevrează milioane de euro de parcă ar fi fasole, nu pot să nu mă gândesc la viaţa noastră chinuită. Tot mai mult se adevereşte că noi şi ăştia trăim în două Românii diferite.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pe lume sunt mai multe Românii.
 Vizualizări articol: 2457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Pe lume sunt mai multe Românii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei