Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 feb 2014 - Anul XIX, nr. 39 (5548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ce îţi trebuie ca să fii apreciat într-un partid politic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O să vă mai spun azi una, ca să vă dumiriţi mai adânc în privinţa faunei care-şi face veacul prin codrii şi prin mlaştinile politicii. Personajul principal e un fost şef de consiliu judeţean din Moldova. Care acuma se cam confruntă cu jena financiară, din cauză că s-a lins pe bot de funcţie. Ah, Opoziţie, amară îţi mai este pâinea!

Căderea de pe culmile puterii nu se lasă fără fracturi şi comoţii. Omul este astăzi plin de datorii. Băncile îl sună şi-l somează cu execuţia bunurilor, el reeşalonează având inima cât inimioara unui purice... De aici, certuri interminabile cu nevasta, care – proprietara unor aspiraţii încă zglobii – se vede înşelată în aşteptări. Că spre altar ea a păşit nu oricum, ci pe un covor de iluzii, catifelate ca un covor persan.

În mod normal, omul ar trebui să strângă serios rândurile şi să îşi reducă foarte tare cheltuielile. Că Opoziţia cere sacrificii. Dar anumite năravuri i-au intrat prea adânc în grupa sanguină, ca să poată fi vindecate peste noapte. El are în continuare o bonă scumpă la copil – deşi bunicii sunt dornici să-şi bibilească nepotul– mănâncă la restaurante unde notele de plată vin încărcate cu pietre de moară şi bea doar vinuri de colecţie. Nici la fetele extraconjugale nu a renunţat, ştiut fiind că şi alea sunt arzătoare la buzunare.

Mai mult, omul are patru automobile. Care înseamnă cheltuieli serioase. L-am întrebat de ce nu vinde Land Rover-ul şi Mercedes-ul, să facă nişte bani şi să scape de nişte angarale. Şi să rămână doar cu un Seat pentru nevastă şi un Opel Astra pentru sufleţelul lui.

Exact în punctul ăsta, politicianul a explodat. Răspunsul său a fost rece ca o lovitură de sabie. Mi-a zis că la şedinţele naţionale de partid nu poate merge cu un Opel. El trebuie să coboare acolo ori de pe caii albi ai Mercedes-ului, ori de pe bidiviii Land Rover-ului, ca să nu scadă în ochii colegilor.

Deci nu pentru că n-ai nimic în cap eşti dispreţuit într-un partid, ci pentru că n-ai maşină de top. Nu contează cât de prost eşti, strălucirea automobilului te suplineşte. Şi când te gândeşti ce maşini normale au politicienii din ţările normale! 

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce îţi trebuie ca să fii apreciat într-un partid politic.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Ce îţi trebuie ca să fii apreciat într-un partid politic5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei