Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 nov 2013 - Anul XVIII, nr. 255 (5462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ce neam de pupincurişti suntem!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noi impozite gonesc spre noi cu sabia scoasă, gata să ne reteze capetele. Abia de mai putem respira. Aflăm că economia ţării este la pământ. Iar unul dintre principalii vinovaţi este fostul ministru de resort. Acuzat tocmai de subminarea economiei. Sarcina lui era să facă economia să funcţioneze, nu s-o submineze.

O infracţiune, spun eu, similară cu genocidul. Fiindcă omoară speranţele oamenilor. Nu dintr-o dată, ci metodic, în rate. În ţări mai hotărâte ca a noastră, pentru aşa ceva se primeşte pedeapsa capitală. Noi suntem mai omenoşi. Îi iertăm pe ticăloşi.

Nu ne-am fi aşteptat ca vosganian să fie arestat preventiv, cum ar fi meritat, el fiind realmente un pericol public, conform gravităţii infracţiunii comise. Dar ne-am fi aşteptat să stea un timp la fereală. Măcar până intră la puşcărie. Să dispară din ochii noştri. Să nu-i mai vedem faţa aia antipatică. Să stea la dos şi să se lingă cu tovarăşii lui de partid şi de teapă: băişanu, fenechiu şi antonescu.

Nu că ne-am fi aşteptat să-i fie ruşine, pentru halul în care ne-a adus, el fiind prea nesimţit pentru asemenea stări omeneşti. Ci din precauţie. Să nu intre vreunul cu mâna în barba lui de care e aşa fudul. Deşi umblă şi ăsta cu trei gărzi lângă ştromeleagul său ultraperformant.

Ţi-ai găsit să stea în bârlog. Zilele trecute, şi-a scos pe piaţă o nouă carte de proză. Am fost la lansare, să văd cu ochii mei. O grămadă de lume, venită să pupe în cur un cal mort. Căci pe bărbosul ăsta antipatic şapte echipaje smurd n-or să-l mai trezească, oricât s-ar strădui.

Cartea a fost prezentată de criticul ioan holban. Unul dintre romii despre care scriam acum câteva săptămâni că e perfect integrat în societate. Daţi căutare pe google, să-i vedeţi faţa de bulibaşă. Unii romi fură în Franţa, alţii laudă cărţile infractorilor.

Dar şi mulţi alţii au ţinut să pupe curul scârbojan vosganian. Printre ei, destui suceveni de-ai noştri. Mai bine zis de-ai lui, decât de-ai noştri. Sincer, mi-a fost ruşine pentru ei.

N-o să învăţăm niciodată să fim verticali. Suntem un neam bun doar pentru poziţia orizontală. Să vină un scârbavnic ca ăsta şi să ne-o tragă cât îi e de lung mandatul.

Mandatul de ministru, nu de arestare. În mandatul de arestare, e rândul lui s-o primească adânc.

Dar ne consolează asta cu ceva?  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce neam de pupincurişti suntem!.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Ce neam de pupincurişti suntem!3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei