Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 149 (5356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Talentul ministrului, mare cât boaşele popii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lui Vosganian urmează să-i apară un nou volum de povestiri. Scrie individul, nu se joacă. La o mare editură, doar nu la o editură medie sau mică. Ultima sa carte – un roman - a avut un succes mare cât boaşele popii. Dar ne întrebăm dacă nu cumva ar fi avut un succes mic cât o puţulică de muscoi, dacă autorul nu ar fi fost ministru al Economiei în exerciţiu, ci un simplu românaş, chinuit şi el de ademenirile muzelor.

Vosganian n-are nici o dilemă în calitate de scriitor cu legitimaţie de ministru al Economiei. Turnee internaţionale de lecturi şi autografe, lansări prilejuite de traducerile în cele mai diverse limbi. Şi pupături recepţionate, extraordinar de multe pupături recepţionate în curul său impresionant de păros.

Că veni vorba, sper că armeanul e la fel de acoperit cu talent pentru scris, cum e acoperit cu păr. Dacă te nimereşti întâmplător lângă el, te izbesc salvele de păr care-i explodează din urechi şi din porii feţei. Doar pe cap stă mai prost, dar pe ansamblul economiei se compensează şi iese pe plus. Spre deosebire de economia românească.

În fine, să nu mai apăsăm pe această pedală, ca să nu le jignim pe damele numeroase – mai celebre sau mai acoperite de anonimat - care au date mai exacte despre răspândirea părului pe trupul domniei sale. Una dintre ele e Mantale, cea în formă de dulap consular în Franţa.

Să mai notăm că membrul vosganianian are în mod sigur capul chel de la atâta frecuş îndrăcit. Uite unul care ştie pentru ce a intrat în politică, ’tu-i politica mă-sii!

Un frecuş asemănător e şi pe capul criticilor literari – îi amintim doar pe Bogdan Creţu, care chiar e al dracului de creţ, şi Paul Cernat-Cârnat - care caută cu limba orificiile vosganiene, slalomând printre obstacolele ridicate de inerenţii hemoroizi. Pe cât sunt ei de sângeroşi cu alţii, pe atâta sunt de umili cu nen’tu scriitor cu legitimaţie de ministru.

Lăsând deoparte orice urmă de glumă, rămâne o concluzie tristă ca un oftat: poftim cu ce se ocupă ministrul Economiei într-o ţară ruinată economic! Dar suntem prea ocupaţi cu sărăcia ca să vedem.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Talentul ministrului, mare cât boaşele popii.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Talentul ministrului, mare cât boaşele popii4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei