Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 147 (5354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Dovezi clare că Isus a fost evreu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am vizitat, la sfârşitul lunii mai, expoziţia umorului evreiesc de la muzeul evreiesc din Viena. Un sector important îi era dedicat lui Avram Goldfaden, creatorul primului teatru în limba idiş din lume. Un maestru, un artist complet. Actor, regizor, manager de trupe, ziditor de şcoală dramatică. Nicăieri însă nu era scris că acest prim teatru, ”Grădina verde”, a funcţionat în România, chiar în inima Moldovei, în oraşul Iaşi. Omisiune care, fără să fiu cine ştie ce patriot, m-a indignat.

În mod normal, în cazurile când apar astfel de scăpări, filialele locale ale Institutului Cultural Român trebuie să se autosesizeze şi să ia atitudine. Adică să ceară reparaţia. La Viena însă, de vreo cinci ani directoare a ICR e o cucoană crescută în marele combinat de îngrăşare a inculturii, cum poate fi numită Televiziunea Română de stat. Bendovschi îi zice cucoanei. Şi Carmen. Care are treabă cu cultura cam cât am eu cu acupunctura.

Cât timp numirile în asemenea instituţii se vor face preponderent pe baza probei orale la femei şi a apartenenţei la serviciile secrete în cazul masculilor, nu ne putem aştepta la nimic bun. Acuma cică e vorba s-o schimbe pe gagica pomenită. Probabil cu alta identică şi la fel, ori cu una şi mai jos pe scara intelectuală, că doar aşa se înfăptuiesc schimbările în ţara noastre. Pe un prost îl schimbi cu altul şi mai prost, pe un incompetent cu altul şi mai incompetent. Ca să ai ce regreta şi pe viitor să ţi se taie pofta de cerut schimbări.

Dar să trecem la lucruri mai vesele. Ca unul care gustă comicul evreiesc de calitate, o să vă zic o glumă care m–a încântat la Viena, în muzeul evreiesc, unde am aflat-o. Se punea întrebarea ce dovezi clare există că Isus Christos a fost evreu?

În primul rând, ca orice fiu de evreu, Isus a moştenit biznisul lui taică-su. În al doilea rând, a locuit împreună cu maică-sa până la vârsta de 33 de ani. Şi-n al treilea rând, maică-sa îl credea pe Isus Dumnezeu, iar el o credea pe maică-sa fecioară.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dovezi clare că Isus a fost evreu.
 Vizualizări articol: 1502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Dovezi clare că Isus a fost evreu4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei