Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 61 (5268)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Doi primari rămaşi fără busturi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Facem parte dintr-un neam înzestrat cu un libidou uriaş pentru furat. Se fură de pe străzi maşinile, se pradă din buzunar portofelele, se şterpelesc din cărţi capitole întregi pentru a fi înglobate în teze de doctorat. Se manglesc din aeroporturi valizele, se sustrag din fondurile europene milioane necinstite, se jefuiesc din case bijuteriile, se însuşesc de pe sârma la uscat nădragii şi cămăşile de firmă. Se iau cu japca fetele pentru a fi trimise pe piaţa prostituţiei, dar se subtilizează şi de la nunţi miresele, conform unui obicei de o mare idioţenie. Se fură de la locurile de muncă meserii care-s brăţări de aur, cea mai de aur brăţară fiind meseria de hoţ. Viitorul hoţ trebuie neapărat să ştie să fure meserie.

Se pare că romanul fluviu al hoţiilor româneşti nu-i nici pe departe încheiat. Într-o noapte fără lună, s-au furat câteva statui din Iaşi, mai precis din parcul Copou, perimetru istoric unde se gârboveşte a pagubă teiul lui Eminescu, cocoşat de câte grozăvii a văzut la viaţa lui de copac. Numiţii Nicolae Gane, Ciprian Porumbescu şi Barbu Ştefănescu Delavrancea, care îşi savurau în pace posteritatea plină de satisfacţii, s-au trezit deodată executaţi.

Mâini puternice şi foarte rău intenţionate, i-au secţionat de la buric în sus, lăsând în urmă nişte socluri chele, lipsite de sens. Busturile de bronz au fost manglite, dispărând în noapte. Apoi, au fost cărate la atelierele de topit, pentru a fi revalorificate, ca metal brut.

Glumind puţin, cred din busturile lui Gane – fost primar al Iaşului - şi Delavrancea – fost primar al Bucureştiului - se va face un bust cât două, pentru primarul ieşean de acum. Dacă rămâne material, s-ar putea încerca şi un bust al celebrului fotbalist local lonuţ Bâlbă.

Sincer cum sunt, o să vă spun că nu văd nimic de mirare într-un sat fără câini, cum este Iaşul. Acolo, hoţia este ridicată la literă de lege, începând cu primarele şi continuând cu universitatea care jupeşte trei rânduri de piele de pe studenţi.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi primari rămaşi fără busturi.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi primari rămaşi fără busturi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei