Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Război între americani şi ruşi pe terenurile Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Faptul că pe teritoriul ţării noastre se conturează zăcăminte importante de gaze de şist îi scoate din minţi pe amicii ruşi. Supremaţia lor energetică bazată pe gazele naturale le e deodată ameninţată. Şi dacă ne gândim că tocmai firma americană „Chevron” deţine drepturile asupra acumulărilor de la noi, disperarea le este foarte întemeiată, luând forma demenţei.

Ruşii au servicii secrete performante şi nemiloase, care nu concep să stea cu mâinile în sân. O armată întreagă de agenţi secreţi români se bucură de simbrie rusă; o armată, care până acum stătea şi o cam freca, s-a pus în mişcare. Politicieni naţionali şi locali, proprietari de ziare naţionale şi locale, actori naţionali şi locali, scriitori... Şi popi, foarte mulţi popi, că pe ăştia îi poţi închiria ieftin la orice eveniment...

Cu toţii, în cor, au început să interpreteze „Aria pânzei freatice”. Cântă ei, cu voci culese din fundul butoiului, că dacă s-ar exploata gazele de şist, apa noastră freatică ar fi afectată nasol de tot. Ţărani şi târgoveţi, atraşi la mâna a doua de cei plătiţi de ruşi, au ieşit şi ei cu pluguşorul manifestaţiei în stradă, fiind gata să pună mâna pe pari. Sunt mii, strânşi nu într-o voinţă, ci într-o gloată bine remunerată. Dacă îi iei la întrebări, nici nu ştiu bine ce e aia pânză freatică. Unii o confundă cu pânza de fierăstrău, alţii cu pânza din care se croiesc izmenele.

Dar nici americanii nu stau pe margine, ronţăind popcorn şi bând Coca-Cola. Se pricep şi ei să cumpere oameni, că doar au experienţă cu sclavagismul şi cu războiul rece. Rezultă, aşadar, o confruntare teribilă în ostenita noastră Moldovă. Un război care va decide viitorul nostru pe termen lung. Ori o luăm spre Vest, ori o cârmim înapoi lângă cineva care pute de când e lumea. În această perspectivă trebui privite anumite frământări din viaţa politică românească.

Ştim bine cum lucrează pedagogul de la răsărit. De aia, cred că se va lăsa cu vărsări de sânge. Vorbind la modul cel mai propriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Război între americani şi ruşi pe terenurile Moldovei.
 Vizualizări articol: 1739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Război între americani şi ruşi pe terenurile Moldovei5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei