Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 43 (5250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Handicapatul şi cel mai frumos cadavru din lume

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un simbol al victoriei omului împotriva unui handicap fizic major, asta s-a  vrut să însemne Oscar Pistorius. Rămas la fel de invalid ca un erou de război cu picioarele retezate în urma exploziei unei bombe, sud-africanul şi-a montat picioare false şi s-a pus pe alergat.

Fiindcă, la un moment dat, medaliile din competiţiile adresate paralimpicilor nu l-au mai interesat, omul s-a înscris în concursuri alături de cei cu picioarele întregi de la natură. În asemenea competiţii, important este să participi, nu să câştigi; dar el nu e omul ăla. În mod firesc, a obţinut chiar o medalie la Jocurile Olimpice, iar în acest fel, o nouă barieră a voinţei umane a fost depăşită.

Odată cu gloria mondială, pentru alergătorul fără picioare au venit şi avantajele materiale. În antichitate, campionii căpătau cununa de lauri, alături de câteva prostituate alese pe sprânceană. Pentru Oscar, medaliile au adus publicitate şi bani, mulţi bani, foarte mulţi bani. În plus, o fată frumoasă ca o prostituată antică. Un trofeu de fată, strălucind ca aurul olimpic, cunoscută şi râvnită de toţi purtătorii de testicule din lume. Un fotomodel faimos, un aparat de visat şi de oftat. În acest fel, o altă barieră a fost călcată în protezele care ţin loc de picioare.

Dar a trebuit să vină păcătoasa asta de zi a îndrăgostiţilor – cea mai artificială sărbătoare inventată vreodată de mintea omenească – pentru ca tot castelul alergătorului pe picioare de împrumut să se prăbuşească zgomotos. O criză de gelozie, câteva focuri de armă, un cadavru, probabil cel mai frumos cadavru din lume. Apoi, arestarea. Fotomodelul frumos ca o prostituată antică a fost ciuruit. În urmă, a rămas minciuna laşă că la mijloc a fost o confuzie, adică ucigaşul a crezut că are de-a face cu un spărgător de locuinţe. O confuzie tragică, dar nu mai mult decât o confuzie.

A fost minciuna care ne-a arătat cât de infirm sufleteşte este campionul, neînstare să-şi asume consecinţele faptei sale. Pentru a-i acoperi lipsa sufletului, nu s-a gândit la o proteză. Încet-încet, dezvăluirile se pun cap la cap, ilustrându-l pe alergător. Un tip violent, necontrolat, gelos, pasionat de arme de foc şi de substanţe de alea, care fac viaţa să pară altfel.

Mulţi dintre noi sunt la fel de geloşi ca Pizdorius ăsta. Numai că nu ne ucidem iubitele.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Handicapatul şi cel mai frumos cadavru din lume.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Handicapatul şi cel mai frumos cadavru din lume5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gelozia , boala mai rea decat handicapul . trimis de
(22 feb 2013, 12:07:58
Citind articolul actual precum si cele precedente am ajuns la concluzia ca Pistorius a invins handicapul major fizic , insa nu a reusit sa invinga si handicapul psihic materializat in gelozie . Acest caz ar merita analizat de oameni de stiinta , pentru a descifra mai bine metehnele psihice ale omului . Am inteles ca avea bani multi ,avea o prietena foarte frumoasa , dar avea si un handicap fizic major , ceia ce cred ca la dus la un sentiment de inferioritate fata de rivalul sau in dragoste si s-a razbunat pe fata frumoasa . Pacat,mare pacat ca psihicul a fost mult mai tare si influient decat fizicul .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei