Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ce-nseamnă să faci parte din sistem?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a încetăţenit ideea că pentru a reuşi să te impui în România actuală trebuie să „faci parte din sistem”. Formula e destul de vagă, astfel că astăzi o să încercăm să vedem cam care sunt diviziunile acestui sistem, atât de des invocat. Care sunt, aşadar, grupările acelea miraculoase, care deţin resorturile menite să te propulseze cât mai sus pe scara socială şi profesională a ţării?

Dacă deţii nişte rude influente, poţi considera încă din scutece că faci parte din sistem. Aşa a ajuns Daciana, fiica lui Ilie Sârbu şi actuala tovarăşă de aşternut a plagiatorului şef, ministru la 24 de ani; aşa a ajuns fata lui Băsescu unde a ajuns, pe bani europeni, aşa ajung unde trebuie nepoţi, neveste, verişoare şi cumnaţi.

În sistem poţi intra şi dacă eşti femeie – mai mult sau mai puţin arătoasă - şi ştii să o dai cui trebuie. O mulţime de dame şi femeiuşti din viaţa publică îşi datorează ascensiunea ştiinţei de a o da cui trebuie, atunci când trebuie. Ele au în chiloţel un radar ultraperformant, care le semnalizează scula cea mai avantajoasă pentru aterizare.

Poţi să consideri că fac parte din sistem şi când ai fost înrolat de serviciile alea specializate în ascultarea telefoanelor. Destui mediocri şi chiar semiidioţi ai României se bucură de protecţia serviciilor de diferite orientări, care închid ochii la micile şi marile lor furtişaguri. Când însă serviciile secrete se răfuiesc, iar certurile pornesc îndeobşte tot de la bani, nu de la principii, se lasă cu sânge. Kurt Treptow - istoric american care preda la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi -, iar în paralel figura pe statele serviciilor de la noi şi de la ei, a plătit cu ani grei de închisoare o asemenea răfuială.

Nu trebuie uitată masoneria, cu vitrina ei de trofee, numită clubul „Rotary”. Masoneria, sub deghizarea unor principii măreţe, ascunde de fapt nişte cercuri de interese foarte eficiente. Masonii îşi zic unul altuia „frate”, cu tot ce rezultă de aici. Ce se întâmplă oare când un inculpat mason ajunge pe mâna unui judecător, care îi este „frate” în masonerie ? Nu-i greu de presupus.

Dar şi între fraţi intervin certuri urâte. Adrian Năstase şi Vântu pot depune mărturie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce-nseamnă să faci parte din sistem?.
 Vizualizări articol: 1273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ce-nseamnă să faci parte din sistem?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei